Stiri

Bijuteriile din inox inoxidabil, ieftine si de mare efect

Bijuteriile din inox inoxidabil, ieftine si de mare efectOtelul inoxidabil, sau inoxul, asa cum mai este numit, este un aliaj care contine otel si crom, dar poate contine si nichel, si este foarte rezistent la coroziune, are o duritate mult mai mare decat otelurile medii, mai exact cu 50 % mai mare, este foarte rezistent la inghet si la temperaturi foarte ridicate, are un aspect frumos si elegant si este foarte usor de intretinut.
Acesta are un continut de carbon foarte scazut si este un material durabil, utilizat si in fabricarea bijuteriilor. Bijuteriile din inox sunt pe placul unei categorii aparte de public, in special acel public format din persoane tinere si de varsta medie.

Bijuteriile din inox sunt destinate atat publicului masculin cat si celui feminin, facand parte din categoria unisex, cel mai frecvent. Acestea sunt deseori infrumusetate cu ajutorul gravurilor si al pieilor, realizand, astfel, accesorii de piele, precum bratari sau lanturi care contin elemente din inox. Acest material este unul dintre cele mai profitabile pe termen lung, avand in vedere faptul ca nu se deterioreaza, iar aspectul sau ramane neschimbat, in special atunci cand inoxul nu este unul cromat. Pot fi purtate cu usurinta atat de catre barbati, cat si de catre femei, cu o frecventa mult mai ridicata decat bijuteriile de argint sau aur.

Spre exemplu, verighetele din inox au avantajul de a nu necesita o ingrijire foarte meticuloasa. Acest material, spre deosebire de argint, este rezistent la umezeala si nu se innegreste in cazul in care materialul continut de bijuterie este unul de calitate. Aceste tipuri de bijuterii nu sunt infrumusetate cu ajutorul pietrelor semipretioase sau ale diamantelor in cele mai multe cazuri, ci cu ajutorul materialelor de genul margelelor, al materialelor din piele sau piele intoarsa sau al gravurilor.

Stilul cel mai potrivit de vestimentatie pentru purtarea acestor bijuterii este stilul casual, lejer, nonconformist. Cele mai populare bijuterii din otel inoxidabil sunt bratarile, inelele, lanturile, pandantivele si cerceii. Bratarile sunt unele dintre cele mai purtate accesorii de catre barbati si pot exprima atat forta si nonconformism, cat si eleganta, in functie de tinuta aleasa pentru a fi accesorizata in acest fel.

Bijuteriile din inox inoxidabil, ieftine si de mare efect

Marele avantaj al acestor bijuterii este faptul ca acestea nu ruginesc si nu se degradeaza in timp, cu exceptia bijuteriilor din inox cromat care prezinta riscul craparii. In cazul in care acest material crapa, el devine taios si poate sa cauzeze rani ale pielii. De aceea este recomandata achizitionarea bijuteriilor din inox pur, care nu este cromat si care nu prezinta niciun pericol.

O alta contraindicatie este destinata persoanelor cu pielea foarte sensibila, predispusa la alergii. Daca persoanele cu pielea foarte sensibila aleg sa achizitioneze bijuterii din inox, este de preferat ca acesta sa fie otel chirurgical. Acesta este un aliaj care nu contine nichel, prin urmare nu cauzeaza iritatii ale pielii. In privinta oxidarii, proprietarii acestor tipuri de bijuterii nu trebuie sa isi faca probleme, intrucat chiar si denumirea metalului sugereaza faptul ca nu este oxidabil. Bijuteriile din otel inoxidabil pot sa fie colorate si vesele sau sa exprime seriozitate si duritate, in functie de producator si de publicul tinta.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top