Evenimentul Zilei

Biroul notarial: solutia potrivita pentru finalizarea diferitelor tipuri de tranzactii

Activitatea unui notar este obligatorie pentru tranzactii deosebit de complicate si de importante si exista un motiv intemeiat pentru aceasta: prin sfatuirea si instruirea notarului, esti protejat de consecinte juridice pe care nu le doresti, asumandu-ti riscuri pe care nu le poti trece cu vederea sau daune financiare care te pot face sa suferi, pentru ca nu le-ai prevazut.

Indiferent daca doresti sa cumperi o casa, sa infiintezi o companie, sa intocmesti un testament sau un contract de mostenire – notarul este un specialist in aceste domenii si va fi bucuros sa te consilieze in detaliu. Pentru orice serviciu din cele de mai sus ai avea nevoie, este recomandat sa te programezi la un birou notarial Bucuresti.

Astfel de tranzactii juridice importante sunt o chestiune de incredere. Astfel ca – daca exista mai multe parti contractante – toate partile implicate pot avea incredere in notar, caci notarul – spre deosebire de un avocat – este obligat sa fie neutru. El recomanda ambelor parti ale contractului in mod egal si se asigura ca acel contract este echitabil si echilibrat.

birou notarial Bucuresti

Diferitele servicii notariale

Trebuie facuta o distinctie intre urmatoarele activitati notariale: pentru cele mai importante tranzactii juridice (de exemplu, contracte de vanzare, contracte de transfer, contracte de casatorie, dispozitii datorate decesului), este necesara certificarea notariala. Iar notarul va citi intregul text al actului inainte de a fi semnat. In cazul tranzactiilor juridice mai putin importante (de exemplu, inregistrari de registre comerciale si de asociatii, succesiune), certificarea semnaturii notariale este suficienta. In cazul unor astfel de documente, textul nu iti este citit, notarul confirmand doar autenticitatea semnaturii tale sub text.

La urma urmei, notarul este responsabil pentru autentificarea transcrierii responsabile: confirma ca o copie corespunde originalului unui document prezentat acestuia. In plus fata de autentificarea traditionala a copiei pe hartie, notarul poate produce, la cerere, si o copie certificata electronica in forma de dosar. Destinatarul caruia ii este destinat acest document electronic poate fi citit si verificat pentru corectitudine numai utilizand un software special.

Notarul la alegere

Alege notarul ca fiind o persoana de incredere. Nu trebuie sa tii cont de locatia articolului care urmeaza sa fie negociat (de exemplu, proprietatea sau sediul companiei). Activitatea oficiala a notarului nu se limiteaza la tranzactiile legale care privesc sediul sau oficial; mai degraba, el are, de asemenea, dreptul de a face multe alte astfel de tranzactii. De exemplu, poate notariza si procesa cu usurinta un contract de cumparare de proprietati pentru o proprietate in alta locatie dintr-un alt judet sau sa se ocupe de o problema de drept corporativ a unei companii care nu are sediul in zona unde el are biroul notarial.

In concluzie, ori ce cate ori vei avea nevoie de serviciile unul notar, indiferent ca esti persoana fizica sau juridica, biroul notarial Certified iti sta la dispozitie.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top