Afaceri Iasi

lendit.ro – Nu-ti lasa masina sa adune praf. Pune-o la treaba

lendit.ro – Nu-ti lasa masina sa adune praf. Pune-o la treaba

Fie ca ne folosim apartamentele drept hoteluri sau masinile drept taxiuri, Uber, Airbnb sau Blablacar sunt numai cateva din noile companii din sfera economiei “sharing” care incurajeaza comportamente ce nu ar fi fost acceptate pana acum 5 ani.

Aplicatii precum Uber si Blablacar te pun in acelasi autovehicul cu proprietarul, folosind spatiul din masina care, de altfel, ar ramane neutilizat.

Insa ce se intampla cu acele masini care stau uitate cate 8-9 ore pe zi in parcarea din fata casei sau a serviciului? Nu am putea folosi mai eficient spatiul destinat parcarilor? In acelasi timp, un autovehicul se depreciaza in fiecare zi, indiferent daca este folosit sau nu.

Intr-o analiza facuta de Autovit.ro reiese ca intretinerea si utilizarea unei masini second-hand costa, in cel mai bun caz 1000 de euro pe an, pentru o masina deja inmatriculata. Insa, aceasta presupune folosirea ocazionala, RCA sub 500 lei si absenta asigurarii CASCO.

Mult mai aproape de realitate este o suma de circa 3500 euro pe an pentru un model de volum cu o taxa de inmatriculare de aproximativ 3.000 lei, un cost anual al combustibilului de 6.000 lei si un CASCO de circa 2.000 lei.

Evident ca la modele premium costurile pot depasi 10.000 de euro/an, mai ales daca vorbim de un model cu impozit anual de cateva mii de lei si un CASCO pe masura.

Toate acestea cheltuieli pentru un obiect nefolosit 90% din timp.

Car-Sharing in Romania

lendit.ro – Nu-ti lasa masina sa adune praf. Pune-o la treaba

Proiectul lendit.ro isi propune sa transforme aceste obiecte neutilizate in surse de venit prin creearea unei comunitati in care iti poti inchiria autovehiculul personal.

Car-sharing-ul aduce beneficii pentru toate partile implicate începând de la cel care oferă masini spre închiriere, continuând cu cel care închiriază la un preț mai mic și nu în ultimul rând cel care face facilă această tranzacție, platforma unde se întalnește oferta cu cererea.

Avantajele Car-sharing-ului prin lendit.ro

Pentru cei care doresc sa inchirieze o masina putem numi cateva avantaje: preturile mai mici (dispar taxele ascunse), convenienta mai mare (masini mai aproape de consumatori), diversitatea mai mare de autovehicule precum si reducerea birocratiei comparativ cu o companie traditionala de inchirieri.

Pe partea cealata, proprietarii de masini isi pot reduce considerabil costurile de mentenanta iar cei cu spirit antreprenorial pot castiga un venit in plus.

Viziunea proiectului

Pe viitor dorim ca proiectul lendit.ro să încorporeze mai multe servicii. Astfel, am dori să adaugăm un segment de leasing operațional prin care consumatorii să poată cumpăra o mașină nouă sau second-hand, oferindu-i posibilitatea să o închirieze pe platformă pentru a acoperi o parte din costurile leasing-ului. În același timp, dorim să dezvoltăm o comunitate de useri care să revină pe platformă de fiecare dată când au nevoie de un mijloc de transport, în speranța că din ce în ce mai multe persoane vor renunța la mașina personala în favoarea închirierii uneia, numai atunci când au nevoie.” – a declarat Mihoc Ovidiu, fondatorul proiectului.

Atitudinea consumatorului fata de masina se schimba. In tari precum Statele Unite, Franta, Germania si tarile Scandinave, masina nu mai este privita ca pe un simbol al statului social, ci ca pe un obiect cu o utilitate ridicata, creand conexiuni sociale noi sau un venit in plus.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top