Stiri

Cât de mult timp petreci în fața ecranelor?

Te-ai gândit vreodată să monitorizezi cât de mult timp petreci în fața ecranelor, tabletei, telefonului, laptopului sau TV-ului? Ei bine, majoritatea dintre noi ne petrecem o mare parte din timp verificând rețelele de socializare, vizionând un film sau chiar lucrând în fața ecranului computerului. Puțini, însă, suntem aceia care realizăm cât de mult ne punem sănătatea în pericol, mai ales cea a ochilor!

Ce ne spun studiile de specialitate?

Ce ne spun studiile de specialitate și care este concluzia finală a experților care au monitorizat activitatea și timpul petrecut în fața ecranelor?

Grupul de cercetare Nielsen afirmă faptul că adulții petrec, în prezent, în jur de 11 ore într-o zi în mediul online. Cu patru ani în urmă, însă, timpul petrecut în fața ecranelor gadgeturilor și TV-urilor era de doar 9 ore și 36 de minute. Din aceste 11 ore, la care s-a ajuns în prezent, 4 ore și 46 de minute sunt petrecute în fața ecranului TV-ului.

S-a analizat și categoria de vârstă 8-12 ani și s-a ajuns la concluzia că toți copiii care se încadrează aici, petrec zilnic undeva la 6 ore în fața ecranului tabletei sau telefonului. Iar în ceea ce privesc copiii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani, aceștia ajung să petreacă până la 32 de ore pe săptămână în fața ecranelor, jucându-se, uitându-se la TV sau vizionând clipuri video.

În timp, ochii sunt cei care suferă cel mai mult când vorbim despre timpul petrecut în fața unor ecranelor o  perioadă lungă de timp! În medie, petrecem, fiecare dintre noi, cel puțin 4-5 ore pe zi verificând rețelele sociale, uitându-ne la filme sau seriale sau, dimpotrivă, muncind.

Lumina albastră este cea care ne poate afecta sănătatea. Iar pe lângul faptul că o să ne doar ochii și putem ajunge la astigmatism, trebuie să mai știi și faptul că:

  • Lumina albastră poate afecta considerabil ritmul cardiac;
  • S-a demonstrat că persoanele care petrec foarte mult timp în fața laptopului, calculatorului etc adorm mult mai greu, ritmul cardiac fiind dereglat cu până de 3 ori mai mult;
  • Cu cât petreci mai mult timp în fața ecranelor, cu atât mai mult ochii tăi sunt predispuși cataractelor și multor altor defecte de vedere;

Cum îți poți proteja ochii într-un mod corespunzător?

Iar pentu că ți-am comunicat aceste informații, s-ar putea să te întrebi cum îți poți proteja ochii. Există mai multe variante pentru care poți opta. Poți alege să faci pauze dese și, de altfel, să reduci numărul de ore petrecut în fața ecranelor.

Ce faci, însă, în cazul în care trebuie neapărat să lucrezi în fața unui computer și nu ai timp de pause dese? În acest caz, cel mai bine ar fi să apelezi la ochelari de vedere! Ochelarii de vedere, cu protecție pentru lumina albastră, sunt varianta cea mai bună în astfel de cazuri.

Cu cât petreci mai mult timp în fața ecranulu computerului sau TV-ului, cu atât mai mult vederea îți va fi afectată. Alege să porți ochelari la locul de muncă, acasă, atunci când vizionezi un film sau ai ceva de rezolvat neapărat.

Cine îți vine în ajutor și de unde poți achiziționa cei mai buni ochelari de vedere?

Pe piața din România, există foarte multe companii și firme care îți pun la dispoziție ochelari de vedere de calitate! Cea mai bună soluție, în cazul de față, este Muunel – o echipă dornică să îți sară în ajutor atunci când ai nevoie de ochelari de calculator!

Această echipă este una dedicată în totalitate domeniului! A apărut pe piață din dorința de a ajuta, dar și de a pune la dispoziția acelora care petrec foarte mult timp în fața ecranelor cele mai bune soluții!

Alege să tu Muunel pentru a te asigura de faptul că previi orice problemă care poate apărea la nivelul ochilor din cauza ecranelor!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top