Stiri

Ce poti face intr-un city break la Cluj

Cu totii stim ca orasul Cluj este extrem de vizitat in perioada celor doua festivaluri Untold si Electric Castle ce au loc in fiecare an, dar cand nu sunt astfel de evenimente, ce poti face in Cluj?

Fara dar si poate orasul Cluj este unul foarte popular, multi au migrat cu jobul acolo si din acest punct de vedere orasul s ebucura de multi vizitatori atat din tara cat si din afara ei. Dar dincolo de asta este interesant sa descoperi Romania vizitand cel mai mari orase ale ei. Exista bilete de avion destul de ieftine, accesul spre Cluj, mai ales din Sud-ul tarii este destul de accesibil si cu autoturismul.

Untold si Electric Castle sunt doua dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzica din Romania, si e neaparat sa ajungi la unul dintre ele macar o data in viata. Dar ce poti face in Cluj cand ajungi pe malul Somesului si nu sunt festivalurile acestea doua?

Unde si ce sa mananci in Cluj?

Daca nu ajungi la Oster nu e un capat de lume, in Cluj este prin de restaurante si localuri unde se mananca bine. De cativa ani, la Cluj este cam greu sa tii cont de barurile si restaurantele ce apar de la o lina la alta, unele din ele sunt pitite pe diverse strazi sau ascunse prin pietele orasului. Exista optiuni de tot felul daca esti in cautarea unui restaurant in Cluj.

Daca vrei sa mananci intr-un local cu traditie, poti merge la Varzarie, pe strada Eroilor langa Cinema Victoria, unde ciorbele si mancarea de varza sunt o specialitate aparte, apreciata de multi vizitatori ai orasului Cluj. Preturile sunt decente si portiile pe masura asteptarilor si atmosfera traditionala si cu slagarele anilor ’80.

In centrul orasului exista restaurante mai selecte, te poti opri la Maimuta plangatoare, Camino si multe alte optiuni. Daca va intereseaza burgeri ca in Statele Unite ale Americii, atunci puteti incerca California Burger, Burger House si multe altele. Pe site-ul celor de la cluj.com puteti gasi un adevarat ghid al orasului si acolo daca intrati gasiti liste intregi de locuri unde puteti manca, ce puteti vizita sau unde anume va puteti caza.

Unde ne cazam in Cluj?

Aveti diverse optiuni de cazare in Cluj, de la hosteluri, pana la apartamente cu 1,2,3 sau 4 camere, fie la hotel, aveti variante pana la 5 stele. Totul depinde de buget. Inca mai exista un hotel comunist in Cluj dar care are cea mai frumoasa priveliste din carte exista in tot orasul, hotel Belvedere. O priveliste superba ce iti taie rasuflarea in orice moment al zilei.

Locurile istorice sunt bine puse in valoare, iar strazile sunt foarte curate. Capitala Culturala si Economica a Transilvaniei este unul din cele mai dezvoltate centre din Romania, orasul arata bine si isi pune in valoare intr-un mod foarte fain toate elementele istorice. Piata Muzeului este o zona boema din centru, plina de cafenele si restaurante, un loc unde se fac diverse evenimente, acolo se afla si Obeliscul Carolina ce comemoreaza vizita in oras a reginei Carolina. In Piata Unirii se gaseste Biserica Catolica Sf. Mihail si statuia lui Matei Corvin, biserica este una din cele mai impozante edificii gotice din Romania, prin apropierea Pietii Unirii se gasesc Palatul Banffy, cladirile in oglinda de pe strada Iuliu Maniu, cladirea vechii Primarii si cea a Bancii Nationale.

Sunt foarte multe de vizitat in Cluj, doua zile nu sunt suficiente, dar daca doriti sa mai reveniti pentru ca sunt sigur ca si viata de noapte este interesanta, pub-uri, cluburi, cafenele si lounge-uri pentru toate categoriile sociale. Se gaseste mod distractie si loc pentru fiecare buzunar.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top