Stiri

Ce schimbari aduce noul an universitar la “Cuza”

UAIC IasiUniversitatea “Al. I. Cuza” isi deschide salile de curs si laboratoarele de luni. Incepe anul universitar 2009/2010, care le aduce studentilor schimbari majore insesiunea de examene.
Deschiderea oficiala va avea loc in Aula Magna “Mihai Eminescu” de la ora 10.00, cu intonarea imnului “Gaudeamus Igitur” de catre corul studentesc al Facultatii de Teologie Ortodoxa. sesiunea de examene.
Studentii de la UAIC au parte de schimbari majore incepând cu anul universitar 2009 / 2010 in privinta modalitatii de evaluare: nu vor mai avea sesiunea de examene clasica.
Stabilirea perioadelor de evaluare este de competenta fiecarei facultati in parte, conform structurii anului universitar aprobate de catre Senat. Perioadele de evaluare sunt aceleasi pentru toate specializarile din interiorul unei facultati. Programarea evaluarilor, formele de desfasurare a acestora, locul de examinare si comisiile de evaluare sunt de competenta facultatilor”, se arata in regulamentul privind desfasurarea activitatii didactice.
Perioada de evaluare a studentilor pe parcursul semestrului este de doua saptamâni: dupa parcurgerea unei jumatati din materia disciplinei si la sfârsit, dupa ce studentii au terminat materia.
In schimb, studentii care au fost prinsi copiind au parte de reguli mai putin dure. Daca pana acum erau amenintati cu exmatricularea definitiva din facultate, acum, in noul regulament se prevede ca studentii care comit fraude vor plati o taxa de reinmatriculare de 100 de euro.

Citeste tot articolul pe Ziua de Iasi

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top