Buna Ziua Iasi

Ce sunt generatoarele electrice pe motorina si cum se clasifica?

Generatorul diesel este un tip de generator cu combustie interna; mai precis, este un motor cu aprindere prin compresie. Combustibilul dintr-un motor diesel este aprins expunandu-l brusc la temperatura si presiunea ridicata a unui gaz comprimat care contine oxigen (de obicei aer atmosferic), mai degraba decat la o sursa separata de energie de aprindere (cum ar fi o bujie). Acest proces este cunoscut sub numele de ciclu diesel, denumire primita de la Rudolf Diesel, care l-a inventat in 1892. In timp ce generatoarele de pe motoarele diesel traditionale s-ar putea sa nu se incadreze in definitia de surse de „energie alternativa”, ele sunt totusi un plus valoros persoanele care au nevoie de curent electic atunci cand reteaua nu il mai poate furniza. Gama de generatoare electrice pe motorina cuprinde numeroase tipuri de produse.

Tipuri de generatoare electrice diesel

Exista doua clase de generatoare curent electric diesel: in doi timpi si in patru timpi. Majoritatea motoarelor diesel utilizeaza, in general, ciclul in patru timpi, unele motoare mai mari functionand pe ciclul in doi timpi. Grupurile de generatoare produc fie o putere monofazata, fie cu trei faze. Majoritatea proprietarilor de case necesita o singura faza, in timp ce aplicatiile industriale sau comerciale necesita, de obicei, putere trifazata. Generatoarele pe motorina sunt recomandate datorita longevitatii si costurilor de operare mai mici. Motoarele diesel moderne sunt silentioase si necesita, in general, o intretinere mult mai mica decat unitatile pe gaz (gaz natural sau propan) comparabile ca si capacitate.

Generatoare electrice profesionale – Aplicatii comerciale / industriale

Generatoarele diesel sunt proiectate pentru a raspunde nevoilor intreprinderilor mici si mijlocii, in afara de utilizarea grea in industrii. Un generator este un produs revolutionar care aduce o putere de standby curata si accesibila la indemana a milioane de intreprinderi, case si birouri mici. Reducerea costurilor si facilitarea instalarii generatoarelor devine in zilele noastre o cerinta absoluta.

Intreprinderile pierd bani atunci cand se opresc din activitate in cazul in care curentul nu mai functioneaza, motiv pentru care au nevoie de generatoare electrice profesionale. Avand in vedere impactul pierderilor semnificative in cazul intreruperii activitatii, o investitie intr-un generator electric este cea mai buna alegere.

Daca o afacere care se ocupa de vanzare cu amanuntul produce o medie de 1000 de dolari pe ora la casa de marcat, pierderea veniturilor in timpul unei intreruperi extinse de curent va fi foarte mare, fara a mai mentiona costul de a avea angajatii inactivi in timpul respectiv. In orice caz, generatoarele cu motorina elimina riscul de oprire a activitatii. Avantajele de a functiona atunci cand concurentii nu o fac va pot aduce mai mult profit. Investitia in generatoare este o modalitate simpla de a proteja veniturile companiei, de a mentine securitatea, de a evita pierderile si de a proteja echipamentele.

Majoritatea generatoarelor moderne sunt proiectate pentru a satisface nevoile de energie de urgenta. Aceste unitati monitorizeaza continuu curentul electric si pornesc automat daca se intrerupe alimentarea si se opresc atunci cand curentul revine in instalatia clasica. In industrii, in timpul proceselor critice, generatoarele pot furniza energie de urgenta tuturor sarcinilor vitale in functie de cum sunt setate.  Aceasta calitate duce la utilizarea pe scara larga a generatoarelor pe baza de motorina in aplicatii recreative, rezidentiale, comerciale, de comunicatii si industriale. Astazi, majoritatea spitalelor de ultima generatie, hoteluri de cinci stele, centre de externalizare a proceselor de afaceri, fabrici, organizatii de telecomunicatii, cladiri comerciale, centre de date, facilitati de urgenta, mari industrii si companii miniere necesita energie neintrerupta si au generatoare cu motoare diesel de rezerva.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top