Stiri

CTP Iaşi afişează timpul de aşteptare până când mijloacele de transport ajung în staţii

În Iași se lansează platforma care afișează timpii de sosire a mijloacelor de transport în staţie

Platforma dedicată transportului public este compusă dintr-o suită de instrumente digitale care rezolvă problema afișării timpilor de sosire a vehiculelor în staţie și este pusă GRATUIT la dispoziţia autorităţilor și comunității locale.

WINK Public Multimedia – reţeaua de ecrane digitale, distribuţie de conţinut digital și servicii electronice, lansează o serie de instrumente și soluţii inteligente dedicate sectorului transport public, care ajută în mod real autorităţile locale să-și îmbunătăţească atât serviciile de mobilitate urbană, cât și interacţiunea cu comunitatea. Soluţiile dezvoltate vizează:

  1. Management flotă și calculare timpi sosire a vehiculelor în staţie,
  2. Platformă de CMS – content management system – pentru afișarea timpilor de sosire a vehiculelor, pe tabele, display sau alte dispozitive electronice,
  3. Aplicaţie mobilă dedicată transportului în comun.

Întreaga suită este oferită autorităţilor ieșene într-o formă gratuită, pentru utilizare și testare și ajută la o mai bună înţelegere a planificărilor zilnice și asupra managementului de flotă. Practic, aceste soluții rezolvă împreună problema de calcul și afișaj ai timpilor de sosire a mijloacelor de transport în staţii.

“Lucrăm de 3 ani la dezvoltarea acestui proiect din dorința de a alinia orașul la un standard de dezvoltare european. Nu intenţionăm să înstrăinăm platformele software dezvoltate, ci să le punem la dispoziţia autorităţilor care doresc să testeze soluţii dedicate și înțeleg importanţa proiectelor inteligente. Un oraș smart nu înseamnă doar digitalizare, ci și deschiderea și implicarea companiilor private în implementarea unor soluţii de care cetăţenii chiar să se bucure. Salutăm iniţiativa CTP Iași de a lansa serviciul open data și deschiderea lor pentru încurajarea platformelor care investesc în comunitate și implicare civică.”, spune Doru Eugen Chirica, Managing Director la WINK.

Cum funcționează?

Cu ajutorul platformei de management de flotă, datele de GPS sunt colectate și procesate, sunt interpretate și interconectate la un sistem de CMS prin intermediul căruia informaţiile pot fi afișate pe display sau alte forme de afișaj electronic.

Platforma generează o serie de rapoarte care ajută la perfecţionarea activităţii companiilor de transport public – foi de parcurs, planificare, număr de kilometri, monitorizare individuală a vehiculelor, planificarea lor etc. și, cel mai important, generează timpii de sosire în staţii. Prin intermediul unui sistem de CMS datele înregistrate sunt folosite pentru afișarea timpului de așteptare în staţii și integrarea acestora într-o aplicaţie mobilă de transport, la care se lucrează în prezent.

Funcţionarea optimă a acestor soluţii depinde de planificarea zilnică și alocarea corectă a vehiculelor la traseu, cât și de starea și funcţionarea sistemelor de GPS.

Dezvoltarea acestor module vine în urma expertizei de 14 ani în publicitate și soluţii digitale dedicate segmentului transport public și este parte integrantă din modelul de business al companiei WINK – servicii publice finanţate prin advertising.

“Fiecare dintre produsele WINK, fiecare acţiune sau parteneriat realizat, are o componentă socială. De la investiţia în modernizarea refugiilor de călători, prin iluminat, înlocuit sticla spartă, verificat, îngrijit, la proiecte speciale care au făcut orașul și brandurile sale cunoscute în întrega lume, sau la sistemul de informare călători,  montarea de bănci și coșuri de gunoi la baza unui panou publicitar, introducerea de informaţii utile în conţinutul difuzat – echipa noastră a pus orașul pe primul loc. Astfel, ne menţinem viziunea pe termen lung și anume că transformarea și creșterea Iașului este dată și de soluţiile dezvoltate de companiile private”, adaugă Doru Eugen Chirica.

Facebook Comments

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Știrile zilei - 28 februarie 2020 ⋆ zoso blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top