Stiri

Ce trebuie să știi despre implanturile dentare

Implanturile dentare nu sunt absolut deloc o idee nouă: au fost găsite mumii egiptene cu implanturi într-o formă primitivă în maxilare. Trebuie să menționăm însă că mulțumită evoluției stomatologiei și a îmbunătățirii calității apei, majoritatea oamenilor sub 50 de ani sunt mai puțin expuși pericolului de a-și pierde dinții decât orice generație anterioară. Dar mulți oameni își pierd de-a lungul vieții unul sau mai mulți dinți. Dacă te regăsești printre ei, implanturile dentare sunt cea mai bună alternativă pe care o ai pentru a remedia această problemă deranjantă.

Un implant dentar modern este format dintr-un șurub de titan implantat chirurgical în maxilar și folosit ca ancoră pentru o coroană. Șurubul înlocuiește rădăcinile dintelui lipsă. Primul pas este o evaluare atentă, pe care o poate realiza medicul dentist la care mergi de obicei. Vârsta nu reprezintă un criteriu pentru posibilitatea apelării la această procedură, dar trebuie să ai gingii sănătoase cu o structură osoasă adecvată pentru ca intervenția să reușească, pe lângă o stare generală de sănătate bună, care să facă față intervenției chirurgicale.

Procedura se face, de obicei, în două etape. La scurt timp după ce dintele bolnav sau deteriorat a fost extras, implantul dentar este inserat chirurgical în maxilar, iar suprafața gingiei este închisă cu suturi. Mai târziu, după 3-6 luni, în urma fuzionării implantului cu maxilarul, în implant se înșurubează un bont astfel încât să se stabilizeze în gingie.

Există, de asemenea, proceduri de implantare într-o singură etapă. Aceste proceduri, mai noi, presupun ca implantul, pivotul și o coroană temporară să fie inserate într-o singură zi; vei obține o coroană permanentă aproximativ trei luni mai târziu, după ce osul a asimilat implantul. Unii experți consideră că implanturile în două etape sunt superioare în ceea ce privește succesul pe termen lung, însă unele studii au constatat că implanturile cu o singură etapă pot fi la fel de reușite atunci când calitatea structurii osoase este bună, cel puțin când vine vorba de mandibulă.

Aspecte de avut în vedere în privința implanturilor dentare

Implanturile rezistă, de obicei, toată viața; rata de eșec este mai mică de 5 procente. Implanturile din maxilarul superior eșuează mai des, deoarece osul este mai puțin dens. Dacă ai suferit o pierdere osoasă la nivelul maxilarului, este posibil să ai nevoie de o grefă osoasă sau de proceduri de regenerare. Dacă osul nu se vindecă așa cum trebuie în jurul implantului sau se slăbește ulterior, implantul nu se fixează bine și procedura, cel mai probabil, nu va reuși.

Asigură-te că medicul la care apelezi pentru procedura de implant este un medic cu experiență în acest tip de intervenții. Nu ezita să întrebi despre practică, despre experiențele anterioare în ceea ce privește implanturile și ce va implica, propriu-zis, procedura.

Odată ce ai un implant, periajul zilnic și folosirea aței dentare sunt o necesitate, precum și curățările și vizitele regulate la medicul dentist. Dilatarea dinților poate crește riscul ca implanturile să nu reușească, ceea ce reprezintă un motiv în plus pentru a renunța la fumat.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top