Stiri

Cele mai bune sfaturi pentru a obtine permisul auto din prima

Sustinerea examenului auto este un moment important in viata celor care isi doresc sa obtina permisul de conducere. Pe cat de asteptat este acest moment, pe atat de stresant poate fi, mai ales pentru persoanele mai anxioase. Cu atatea reguli pe care trebuie sa le tina minte, multi viitori soferi sunt panicati inaintea examenului, fie ca este vorba despre testul practic, fie despre cel teoretic, bazat pe chestionare auto. Pentru ca entuziasmul viitorilor soferi sa nu fie umbrit de anxietate, acestia pot urma cateva sfaturi simple, care garanteaza obtinerea permisului auto din prima.

Orele de condus trebuie tratate cu seriozitate

Chiar daca orele de condus impreuna cu instructorul nu sunt efectuate sub presiunea examenului, nu inseamna ca acestea nu trebuie tratate cu seriozitate. Este recomandat ca la fiecare traseu cursantii sa isi dea silinta, pentru a face cat mai putine greseli. Acestia isi pot imagina ca in dreapta lor se afla politistul alaturi de care dau examenul, nu instructorul auto. La final, instructorul le poate acorda un punctaj, pentru ca simularea sa fie cat mai aproape de modul in care se desfasoara examenul propriu-zis.

Studierea legislatiei este importanta

Pentru examenul teoretic bazat pe chestionare auto este absolut necesar sa fie studiata legislatia in vigoare. Daca articolele de lege par dificil de inteles, viitorii soferi isi pot procura carti in care notiunile sunt explicate pe intelesul tuturor. Chestionare-Az.ro recomanda celor care urmeaza sa sustina examenul auto sa fie foarte atenti atunci cand invata, pentru a fi cat mai familiarizati cu legile rutiere. Pentru cele mai importante notiuni se pot face fise de lucru, iar sublinierea informatiilor elementare cu un marker ajuta foarte mult ca acestea sa fie retinute pe termen lung.

Chestionarele auto sedimenteaza informatiile acumulate

Chestionarele auto efectuate online sunt extrem de eficiente, din mai multe motive. Acestea ajuta viitorii soferi sa se familiarizeze cu aplicatia informatica pe care o vor utiliza in ziua examenului, dar reprezinta si cea mai buna metoda de a sedimenta informatiile acumulate in urma studierii legislatiei. Site-ul DRPCIV pune la dispozitia celor care se pregatesc in vederea obtinerii permisului auto o serie de chestionare, cu ajutorul carora se poate simula examenul. Exista chestionare auto disponibile si in alte surse online, elaborate in concordanta cu legislatia in vigoare.

Fara stres in ziua examenului

Chiar daca informatiile si tehnica de condus sunt bine stapanite, din cauza stresului se pot face foarte multe greseli. Pentru a nu fi coplesiti de emotii, celor care urmeaza sa sustina examenul practic sau teoretic li se recomanda sa aiba un somn linistit inaintea testelor. Somnul este extrem de important pentru a avea o minte cat mai limpede si o viziune cat mai clara asupra a ceea ce se intampla. De asemenea, cei care sustin examenul teoretic sunt sfatuiti sa citeasca intrebarile pana la capat, cu maxima atentie. Cele mai mici detalii pot face diferenta dintre un raspuns corect si unul gresit, iar neatentia poate costa scump. Nu in ultimul rand, pentru un rezultat pozitiv sunt esentiale o atitudine pozitiva si increderea de sine!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top