Stiri

Tot ce trebuie să știi despre obținerea permisului pentru categoria B

Pentru mulţi instructori categoria B este o provocare destul de mare datorită faptului că elevii care doresc să obţină permisul pentru categoria B deoarece au vârste cuprinse de la 18 ani până în 70 de ani. Cei care încă nu au împlinit vârsta de 18 ani pot începe cursurile chiar şi cu trei luni înainte. Toată pregătirea durează cel puţin 5 săptămâni, asta implică 24 de ore de pregătire teoretică şi 30 de ore de pregătire practică. Școala de șoferi pentru categoria B este una dintre cele mai căutate, fiind mult mai puțini cursanți care aplică pentru celelalte categorii, categoria B fiind cea mai accesibilă.

Despre susţinerea celor două examene

Pentru obţinerea permisului de şoferi pentru categoria B trebuie să treceţi peste cele două examene, examenul teoretic şi examenul practic. Proba teoretică se susţine în momentul în care cele 24 de ore de pregătire teoretică au fost făcute. După ce candidatul a fost admis la proba teoretică urmează proba finală, adică proba practică. Proba teoretică constă în răspunderea la 26 de întrebări în 30 de minute. Este nevoie să se răspundă corect la cel puţin 22 de întrebări. La proba practică cursantul va fi scos pe un traseu ales cel mai probabil de poliţist iar asta poate dura între 25 de minute minim şi o oră.

Ce testează examinatorul auto?

Pregătirea şi controlul vehiculului din punctul de vedere al siguranţei circulaţiei, manevre speciale care trebuie testate în legătură cu siguranţa circulaţiei şi cel mai important comportamentul în trafic. 

Examinatorii sunt obligaţi să se comporte calm, frumos şi civilizat cu cursantul pentru a nu îl speria deoarece deja sunt multe emoţii în elev fiind un examen important. Dar la fel ca şi examinatorul, şi cursantul trebuie să aibe un comportament calm şi civilizat pentru a se înţelege cât mai bine unul cu altul. Înaintea începerii probei practice examinatorul este obligat să explice candidatului cum urmează să decurgă proba.

Cum te poţi pregăti pentru examenul auto?

Important este să vă odihniţi bine. Înainte de a pleca la examen este bine să vă încărcaţi cu energie pozitivă şi să fiţi cât mai calmi. Pentru a evita agitarea sau stresul în plus este recomandat să nu consumaţi cafea, energizante sau alcool. Cu cât sunteţi mai fresh după odihnă cu atât e mai bine. Examenul practic se efectuează pe maşina pe care aţi făcut orele de condus. Este important să vă sunaţi instructorul înaintea examenului să vă asiguraţi că maşina este în regulă şi funcţionează cum trebuie. Cu cât sunteţi mai calm şi liniştit cu atât şansele de a promova examenul practic cresc tot mai mult. Siguranţa de sine este importantă dar trebuie să fim atenţi şi la ce ne spune examinatorul pentru că ignorarea acestuia poate scădea puncte numeroase.

Se recomandă să se păstreze o viteză cât de mică posibilă cam aproximativ între 30km/h şi 50km/h dacă vă simţiţi siguri pe propriile abilități. Cu cât avem o viteză mai redusă cu atât putem observa cât mai bine posibil tot ce se întâmplă în jurul nostru. Dar în anumite situaţii în care nu prea există trafic şi avem drumul liber este recomandat să mărim puţin viteza. Pe drumurile publice avem nevoie de cunoştinţele din pregătirea teoretică cât şi de cele din pregătirea practică.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top