Stiri

CINCI motive pentru care specialiștii recomandă consumul de fructe sub formă de gustare. Ce beneficii reale oferă

Un stil de viață sănătos îți poate aduce numeroase beneficii. Nu doar că te vei putea simți o persoană mai energică, însă te va ajuta să îți corectezi alimentația. Consumul de produse bogate în vitamine și minerale este recomandat de specialiști. Din alimentația ta zilnică nu ar trebui să lipsească, sub nicio formă, fructele. Nutriționiștii recomandă, printre altele, ca acestea să fie consumate sub formă de gustare și, de cele mai multe ori, întregi.

Iată câteva motive pentru care sunt recomandate fructele în alimentația zilnică:

  • Mai înainte de toate, trebuie să știi faptul că fructele ar trebui consumate întregi, în starea lor naturală. Specialiștii în nutriție recomandă în acest mod, pentru a nu pierde din calitățile pe care le pot oferi organismului uman. Mai cu seamă, acestea conțin fibre și antioxidanți. În gama de fructe de la Auchan.ro vei putea găsi o multitudine de sortimente dintre care poți alege. Merele, portocalele, bananele, căpșunile, mango, avocado, kiwi, afinele sau zmeura pot fi consumate în starea lor naturală, pentru ca organismul să extragă elementele nutritive de care are nevoie.
  • Pe de altă parte, fructele conțin o multitudine de vitamine. Printre acestea, se numără vitaminele C, K, E, B9, B1, B2, B3 sau B6. De exemplu, una dintre cele mai bogate fructe în vitamina C este lămâia. Specialiștii susțin că are proprietăți antibacteriene și antidiabetice. Dacă nu poți consuma lămâia în starea naturală, atunci ai putea să îi integrezi zeama în diferite salate sau mâncăruri. Consumul de fructe îți va întări sistemul imunitar.
  • De asemenea, specialiștii în nutriție nu recomandă ca fructele să fie consumate sub formă de smoothie-uri. În primul rând, vor conține mai mult zahăr care va fi absorbit repede în sânge. În al doilea rând, mărimea porțiilor ar putea fi greu de controlat și nu se recomandă excesul. În plus, un smoothie nu va oferi sațietatea pe care ți-o poate da un fruct în stare naturală. De asemenea, și cantitatea de fibre este mult mai redusă în smoothie-uri.
  • Totodată, fructele ajută sistemul digestiv și previne indigestia. Printre fructele care nu ar trebui să îți lipsească din dieta zilnică se numără bananele, merele, perele, strugurii și papaya. Cel din urmă conține o cantitate de enzime care va stimula buna digestie și va calma stomacul, în condițiile în care te-ai confrunta cu balonarea.
  • Nu în ultimul rând, fructele conțin apă, motiv pentru care te vor ajuta să ai o bună hidratare. Nu uita faptul că majoritatea fructelor sunt sărace în calorii și grăsimi, însă nu trebuie să mănânci mai mult decât îți este recomandat. Sunt perfecte și pentru persoanele care doresc să scadă în greutate și să aibă un stil de viață sănătos.

Pe lângă toate aceste aspecte, te vor proteja și în fața anumitor boli. De exemplu, consumul de fructe poate reduce hipertensiunea arterială. De aceea, specialiștii recomandă să le introduci în alimentație și să alegi, în principiu, pe cele proaspete. Gustarea dintre mese este importantă și nu te ajută doar la procesul digestiv, ci îți va oferi și doza de energie de care ai nevoie pentru a duce la capăt toate sarcinile.

Sursă foto: Pexels.com

 

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top