Stiri

Vrei să trăiești sănătos? Află cum să-ți îmbunătățești viața

Știi și tu că sănătatea este cea mai importantă, iar în această perioadă ea are nevoie de o atenție mai mare decât până acum. Gripele și răcelile sunt la ordinea zilei, iar adoptarea unui stil de viață sănătos este singura soluție pentru a fi prevenite. Alimentația joacă un rol extrem de important, aceasta având puterea de a-ți influența întreg organismul. Este esențial să ai grijă de tine și de corpul tău, ‘’ Mens sana in corpore sano ‘’, adică ‘’ Minte sănătoasă în corp sănătos ‘’, aduce la suprafață strânsa legătură dintre minte și corp, acestea mereu influențându-se reciproc.

Iată cum să ai o viață mai sănătoasă în 3 pași :

  1. Practică un sport

Sportul îți aduce doar beneficii în viață, de la faptul că tot organismul tău începe să fie mai sănătos, până la faptul că vei dormi mai bine, vei fi mai relaxat și mai liniștit. Sportul contribuie mult și la sănătatea mentală, de aceea ți se recomandă să practici orice tip de sport atunci când te confrunți cu stări de anxietate, depresii. Este foarte sănătos să alergi, de preferat dimineața, pentru a putea acumula energie care se consumă pe timpul zilei, iar nopțile să devină din ce în ce mai odihnitoare. Dacă nu îți place să alergi, cea mai confortabilă metodă pentru a face sport este de a merge la sală, chiar doar și stretching, pilates. Vei vedea că viața ți se va schimba considerabil, în bine!

 

  1. Mănâncă sănătos

Alimentația este cea mai importantă în viața ta, ea îți decide starea de sănătate, ritmul, starea de dispoziție și lista poate continua. Este extrem de important să ai o alimentație sănătoasă, odată ce începi, ți se va schimba întreaga viață. Este recomandat să consumi multe legume și fructe, proteine, alimente cu multe vitamine. Dacă ai norocul de a locui la casă și de a avea grădină, cea mai bună soluție este să-ți procuri tu alimentele, adică legumele, să ai siguranța că totul este bio și plantat cu mâna ta. Poți căuta pe hectarul.ro semințe de legume și să trăiești cea mai bună viață, aceea de a avea propria grădinuță cu bogățiile tale fresh.

  1. Să ai un program stabil de somn

Odihna și somnul, joacă la rândul lor un rol extrem de important pentru viața și sănătatea ta. Poate ai observat și tu că atunci când nu dormi destule ore pe noapte sau dormi prost, starea ta de dispoziție din ziua următoare nu e neapărat cea mai bună. Este recomandat să dormi 7/8 ore în fiecare noapte pentru a avea un stil de viață sănătos, o stare mentală bună, și pentru a fi odihnit și a avea mereu energie. Fără energie, nu reușești să faci tot ce ți-ai propus, sau..foarte greu!

Prin urmare, este fundamental să ai un stil de viață sănătos, să ai grijă de mintea și corpul tău pentru a fi capabil de a face tot ce-ți propui și pentru a avea o viață liniștită. Având grijă de tine, ai grijă și de cei dragi ție.

Sursă foto : Pexels.com.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top