Stiri

Compania Turceasca Dogu Pres investe 10 milioane de euro intr-o fabrica de componente auto la Iasi

Astazi a fost facut anuntul oficial, compania Turceasca Dogu Pres, cu activitate in domeniul proiectarii si producerii de componente auto, va realiza la Iasi o investitie de 10 milioane de euro intr-un proiect de tip greenfield.

Unitatea companiei turcesti de la Iasi va produce subcomponente ce se integreaza in injectoare diesel si de benzina. Proiectul prevede realizarea unei hale de productie ce va avea o suprafata de 10.000 mp, pe o suprafata totala de 5 hectare, ceea ce poate permite pe viitor o extindere a investitiei. Din putinele informatii disponibile, se preconizeaza faptul ca fabrica Dogu Pres va fi amplasata in Letcani in parcul industrial pe care il pregateste Consiliul Judetean Iasi.

Romania a fost selectata ca destinatie finala pentru realizarea acestei investitii in urma unui studiu realizat de turci pe parcursul a 12 luni in mai multe tari din regiune.

Doğu Pres a ales România din mai multe motive, în primul rând pentru că ne dorim să fim amplasaţi în Uniunea Europeană, cât mai aproape de clienţii noştri. Avantajele oferite prin măsurile de ajutor de stat ce sprijină investiţiile, susţinerea din partea InvestRomania, a ADR Nord Est şi a autorităţilor locale, precum şi posibilitatea de a găsi forţa de muncă calificată au determinat luarea deciziei în favoarea României şi selectarea Iaşiului”, au precizat reprezentantii Consiliului de Administratie al Doğu Pres.

Stefan Radu Oprea, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, a declarat: „Investiţia din regiunea de Nord-Est va aduce 250 de noi locuri de muncă şi dezvoltarea pe orizontală a economiei locale. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat demonstrează, cu fiecare proiect atras, că este un partener de încredere, însoţind investitorii pe întreaga perioadă de derulare a proiectului, de la primul contact până la transformarea intenţiei într-o poveste de succes.” Vasile Asandei, director ADR-NE, a precizat: „Prin sosirea companiei Doğu Pres în Iaşi cu un proiect de investiţie important în domeniul componentelor auto, practic se demonstrează încă o dată atractivitatea Regiunii de Nord Est a ţării şi pentru proiectele de producţie, având în vedere că majoritatea investiţiilor străine recente în Iaşi s-au concentrat pe domeniul IT. Observăm că această zonă a ţării a devenit tot mai interesantă, având în vedere dificultatea de a găsi forţă de muncă în partea de Vest a ţării. De asemenea, aş dori să amintesc şi câţiva factori care contribuie la creşterea atractivităţii Regiunii de Nord-Est: grad ridicat al populaţiei active, costuri foarte competitive, disponibilitatea facilităţilor de tip greenfield sau brownfield, varietate lingvistică, iar lista continuă. Printr-un parteneriat strâns cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, ne dorim ca aceste rezultate să fie din ce în ce mai numeroase în întreaga Regiune de Nord Est”.

Compania Doğu Pres a fost infiintata in Bursa/Turcia in anul 1989 si este un important producator de componente pentru injectoare auto, cu un numar de aproximativ 600 de angajati. Printre clientii companiei se numara: Bosch, Delphi, Denso, Compa Sibiu, Schaeffler.

Sursa

Facebook Comments

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Top 5 Stiri din Iasi, Miercuri 8 August | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top