Stiri

CTP Iaşi introduce sistemul de plata a biletelelor prin cardul bancar contactless

Sistem nou de plată a biletelor de călătorie, direct în mijlocul de transport

• Călătorii vor putea achiziționa bilete de călătorie cu orice card bancar contactless direct din mijlocul de transport, asemenea locuitorilor din Londra.
• A început montarea POS-urilor în autobuzele și tramvaiele din Iași, iar sistemul va deveni complet funcționat în cursul lunii martie.
• Vor fi comercializate doar bilete cu o călătorie, în valoare de 2,5 lei, și nu există comision sau alte taxe.

CTPIasi introduce o nouă alternativă modernă de plată a călătoriilor cu mijloacele de transport public, în colaborare cu BCR (Banca Comercială Română) și Telekom Romania.

Utilizatorii transportului în comun din capitala Moldovei vor putea să își achite călătoriile cu cardul bancar contactless, printr-o simplă apropiere a acestuia de noile aparate din autobuze și tramvaie, în mediu deplin securizat. După aprobarea plății, care durează doar câteva secunde, dispozitivul emite o dovadă, pe care utilizatorul este obligat să o păstreze pe tot parcursul călătoriei. Biletul eliberat de aparat are o valabilitate de 120 de minute.

Prin intermediul POS-ului pot fi cumpărate doar bilete cu o călătorie, în valoare de 2,5 lei, tarif standard, și nu se aplică niciun comision.

Dispozitivele acceptă orice tip de card contactless (Mastercard, Maestro și VISA chiar si cu Revolut), de la orice bancă emitentă, din țară și din străinătate.

Noile validatoare reprezintă o soluție în premieră pentru Iași și este dezvoltată de către BCR, în parteneriat cu Telekom România.

Procedura de montare a aparatelor în autobuze și tramvaie a început săptămâna trecută, iar sistemul va fi funcțional în toate mijloacele de transport în cursul lunii martie. Dispozitivele care au fost amplasate în vehicule pot fi deja folosite de către călători.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Top 5 Stiri din Iasi, Marti 22 Ianuarie – Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top