Stiri

Culoarea anului 2024 de la Pantone este PANTONE 13-1023 Peach Fuzz

În anul 2024, Pantone aduce în prim-plan nuanța definitorie – PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, o piersică blândă și hrănitoare, care ne îmbie să încetinim ritmul și să avem grijă de noi și de cei din jur. Această tonalitate romantică poartă cu ea senzualitatea tactilă asociată cu piersicile catifelate, penele moi de marabou, satinul și mătăsurile netede de epocă, evocând un univers al culorilor care se pliază perfect asupra combinației de roz și portocaliu.

Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute, argumentează că “Peach Fuzz” este o alegere potrivită pentru climatul actual, reflectând nevoile și dorințele umane fundamentale, pe care mulți le simt în mijlocul unor vremuri dificile.

„Pe măsură ce ne îndreptăm către 2024, devine tot mai evident că conceptul de stil de viață dobândește o semnificație nouă”, a declarat Eiseman pentru Time. „Am traversat o perioadă de agitație în multe aspecte ale vieții noastre, iar nevoia noastră de îngrijire, empatie și compasiune crește într-un viitor pe care ni-l imaginăm mai pașnic”.

Nuanța delicată ne provoacă să reflectăm asupra experienței umane, subliniind importanța sănătății și a bunăstării pentru minte, trup și suflet. De la culorile calde ale unui răsărit sau apus de soare, până la senzația de confort oferită de o pătură pufoasă, Peach Fuzz pune accentul pe momentele de liniște interioară și alimentează dorința profundă de comunitate și conexiune.

„Ne-am amintit că o parte vitală a unei vieți bune și împlinite este să avem sănătate, rezistență și forța de a ne bucura de ea”, a adăugat Eiseman. „Într-o lume care adesea subliniază productivitatea și realizările externe, este crucial să recunoaștem nevoia de a cultiva sinele interior și de a descoperi momente de răgaz, creativitate și conexiune umană”.

Pentru Laurie Pressman, vicepreședinte al Pantone Color Institute, selecția culorilor pentru acest an este deosebit de semnificativă, având în vedere că marchează cea de-a 25-a aniversare a programului Pantone Color of the Year. Alegerea unei nuanțe sinonime cu conexiunea umană nu este doar simbolică pentru acest an, ci și pentru obiectivul general al programului, subliniind importanța interconectării și aprofundarea legăturilor umane.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top