Stiri

Cum alegem cel mai bun Dedurizator de apa

Dedurizare este procesul prin care se elimina din apa sarurile de calciu si magneziu care dau apei duritatea. Asa ca daca sunteti in cautarea unui dedurizator trebuie sa stiti cum functioneaza si ce beneficii are acesta. Costurile nu sunt foarte mari si daca faceti un raport asupra costurilor versus sanatatii, o sa vedeti ca cea mai importanta este sanatatea.

Dedurizatorul este un echipament destul de complex, a nu se confunda cu filtrul de apa ce isi face treaba fara implicarea vreunei tehnologii, dimpotriva, in interior gasiti o componenta electronica.

Procesul de dedurizare a apei se face prin intermediul unei coloane de rasini, iar regenerarea capacitatii de functionare a acesteia se face cu ajutorul apei cu sare din vasul de saramura.

Apa este dura atunci cand contine minerale precum calciul sau magneziul, daca aveti o apa dura, puteti observa pe ciuveta, robineti sau alte instalatii sanitare, acele depuneri albe. Un astfel de aparat protejeaza si electrocasnicele precum masina de spalat rufe sau vase, paharele si canile. Apa dura duce la depunerea calcarului.

Butelia ce vine impreuna impreuna cu acel dedurizator de apa, are in interiorul acesteia o coloana de rasina ce are rolul de a atrage magneziul si calciul aflate in apa, in momentul in care apa ajunge la capatul coloane de rasina, aceasta este deja dedurizata. Acel vas special pentru saramura, care poate fi inclus sau nu in pachetul aparatului principal, contine apa sarata care este necesara in procesul de regenerare al coloanei de rasina. Acest proces de regenerare incepe atunci cand coloana de rasina este saturata de magneziu si calciu. Recomandarea noastra este sa alegeti un model de dedurizator cu un sistem de regenerare automata si care are tehnologiile implicate si de volumul de apa ce necesita prelucrare. Acestea pot fi folosite in scop casnic dar si industriale precum spalatoriile auto, fabrici si uzine.

Dedurizator de apa este o necesitate, indiferent daca stati la casa pe pamant sau la apartament, cu cat apa este mai curata, cu atat puteti duce o viata mai sanatoasa dar dincolo de asta, prin apa dedurizata puteti proteja electrocasnicele din casa, de la masina de spalat pana la filtrele de cafea si tot asa. Odata cu trecerea timpului puteti observa calitatea apei ce o consumati, cu un asa aparat in casa nu mai este nevoie sa carati baxuri de apa plata pentru consumul propriu.

Cati dintre voi folositi dedurizatoare de apa?

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top