Stiri

Cat de filtrata este apa din bucataria ta

Majoritatea oamenilor doresc sa se bucure de apa potabila mai pura, mai curata, dar aceasta este doar o parte a ecuatiei. Gandeste-te cat de multa apa folosesti in bucatarie. Nu doar paharele de apa pe care le bei, ci si apa pe care o folosesti in aparatul de cafea, in oalele mari in care gatesti paste sau ciorba.

Apa calatoreste mult pentru a ajunge la robinetul tau. Daca folosesti apa dintr-o unitate municipala, este posibil sa fi fost filtrata initial, doar pentru a ridica contaminanti nocivi pe drumul spre robinet. Acesti contaminanti ar putea proveni dintr-o conducta fisurata sau chiar dintr-un sistem sanitar de uz casnic mai vechi.

Daca utilizezi un put privat ca sursa de apa, bacteriile ar putea fi o preocupare si mai mare. De ce? Apa dintr-un put privat nu este reglementata de guvern, asa ca depinde de tine sa o testezi, sa o tratezi si sa intretii putul pentru a obtine calitate si puritate.

Asigura-te ca toata apa pe care o consumi a fost filtrata. Apa mai curata nu numai ca este mai buna pentru sanatatea familiei tale, vei observa, de asemenea, o diferenta de gust in mancarurile si bauturile pe care le prepari in bucataria ta.

Gustul cafelei si ceaiului este mai bun

Majoritatea aprovizionarilor publice cu apa contin un dezinfectant cu clor, care poate duce la un gust neplacut in apa de la robinet. Prin eliminarea majoritatii clorului prin filtrare, ceaiul si cafeaua ta vor avea o aroma mult mai buna. Cu o apa bine filtrata prin filtre de apa Big Blue , poti obtine cele mai gustoase bauturi chiar in bucataria ta.

Fructe si legume mai curate si mai gustoase

Spalarea produsului cu apa filtrata, impiedica contaminarea potentiala cu clor si bacterii care exista in apa nepurificata. Spalarea salatei in apa de la robinetul regulat poate lasa un gust neplacut, avand in vedere ca mancarea absoarbe clorul.

Protejarea tevilor si a aparaturii din bucatarie

Daca instalezi statii dedurizare  in bucataria ta, si nu numai, vei observa ca aparatura electrocasnica care functioneaza cu apa, masina de spalat rufe sau cea de spalat vase de exemplu, va avea o viata mai lunga. Statia de dedurizare rezolva 5 probleme majore din apa: duritate, fier, mangan, amoniac si materie organica.

O alta optiune buna de filtrare a apei este osmoza inversa

Filtrarea prin osmoza inversa imbunatateste gustul, mirosul si aspectul apei prin indepartarea contaminantilor care provoaca probleme de gust si miros. Acest sistem de filtrare ofera apa de calitate mai buna decat apa imbuteliata. Osmoza inversa elimina poluantii din apa, inclusiv nitrati, pesticide, sulfati, fluoruri, bacterii, produse farmaceutice, arsenic si multe altele. Un sistem de osmoza inversa cu filtru de carbon va elimina de asemenea clorul si cloraminele.

Sterilizatoare UV

Un sistem UV de purificare a apei distruge in mod eficient 99,9% din microorganismele din apa. Sistemele de purificare UV duc purificarea apei la un nivel mai inalt – oferind o solutie sigura impotriva microorganismelor rezistente la clor, precum Giardia si Cryptosporidium, care provoaca anual mii de cazuri de imbolnaviri documentate.

Indiferent de sistemul pe care il alegi, vei obtine cu siguranta apa de calitate superioara pentru toate nevoile din bucatarie.

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top