Stiri

Cum ne alegem fotograful potrivit pentru nuntă

Pentru toti oamenii, nunta este unul din cele mai frumoase si marcante evenimente din viata lor si din acest motiv organizarea unui astfel de eveniment presupune, pe langa rezervarea din timp a unui restaurant, programarea la biserica dorita sau la starea civila, gasirea unui fotograf profesionist care sa prinda in imagini cele mai frumoase momente ale acestui eveniment.

Este foarte important sa va calculati bine bugetul pentru fotograf, ar fi ideal sa nu incercatis aalegeti pretul cel mai mic pentru ca diferentele se vad, cu cat suma este mai generoasa, cu atat pretentiile pot fi mai mari, un fotograf renumit poate cere o suma pe masura profesionalismului sau.

Paul Padurariu este un fotograf nunta Iasi care are deja multe nunti la activ dar si un studio foto in Iasi, primul sau sfat pentru cei care urmeaza sa se casatoreasca este sa se mobilizeze din timp, cam din aceasi perioada cu cautarea unui restaurant. Un fotograf bun are nevoie de un calendar pentru ca munca lui nu sta doar in a face poze, vine partea de editare care este destul de complicata si dureaza.

Daca este sa se faca un top al criteriilor de selectie a fotografilor, pe primul loc tinerii casatoriti cauta un fotograf in anturajul lor si isi intreaba prietenii ce fotograf recomanda, daca au lucrat cu ei si ce parere au. Dupa asta, incep sa caute pe internet, se uita la ratinguri, exemple de fotografii, recenzii si asa mai departe.

Putini trateaza superficial treaba asta cu fotografiile la o nunta si asta pentru ca ori nu cunosc sau sunt chibzuiti la bani, dar cei care pun accent pe fotografii si ei se impart in diverse categorii, unii prefera fotografia prelucrata intens, altii le vor mai naturale sau mai regizate, altii vor instantanee, altii prefera pozele in stilul jurnalism, unii vor sedinta foto inainte sau dupa nunta si de ceva ani incoace multi vor si cauta in disperare pe motoarele de cautare tot felul de nebunii precum o cabina foto.

Un fotograf profesionist aplica preturile in functie de cat de complexa este nunta, daca preturile pornesc de la aproximativ 600 Euro, acestea pot ajunge si pana la 2000 Euro si chiar mai mult.

Dar la moda acum sunt sedintele foto de genul “Save the date”, in care mirii anunta intr-un cadru oficial ca sa ii spunem asa ca urmeaza sa isi lege destinele la data respectiva, asta este o sedinta realizata inainte de nunta, imediat dupa logodna.

Aveti grija cand alegeti fotograful si luati in calcul ca toate imaginile trebuie prelucrate, acolo trebuie sa negociati si sa treceti in contract termenul de livrare a fotografiilor si eventual, o ultima plata dupa ce le primiti 100%.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top