Stiri

Cum sa iti cresti masa musculara corect si sanatos

Orice barbat doreste sa lucreze un pic la masa musculara, un pic de umeri, bicepsi si la gambe. Nimeni nu doreste sa faca culturism, dar un pic de muschi dau bine, in primul rand pentru increderea in sine dupa care si pentru aspectul fizic, altfel stau hainele pe tine.

Pentru a creste in masa musculara trebuie stimulate grupele musculare prin diverse antrenamente si dupa asta sa oferi corpului conditiile necesare pentru a se reface si aici vorbim despre nutritie si timp.

Cu cat antrenamentele sunt mai dese cu atat rezultatele vor veni mai repede, dar numai in conditiile in care organismul se poate reface intre acestea.

Unii vor piept mai masiv sau brate mai puternice dar ideea de baza este ca nu trebuie ignorate si alte zone. Antrenamentele se fac individual pentru fiecare zona si asta pentru un rezultat corect, sanatos si aspectuos.

De cele mai multe ori oamenii vor ca lucrurile sa se intample peste noapte, asta nu inseamna ca sanatos si corect si se uita de partea cu refacerea.

Antrenamentele cu frecventa ridicata este bazat pe un concept destul de simplu, cu cat lucrezi muschii mai des cu atat vor creste mai repede atata timp cat faci si recuperarea cum trebuie.

Unii muschi au nevoie de mai multa munca pentru a creste dar exista si o limita a volumului de antrenamente si aici ne referim la un anumit numar de serii, repetari si greutatea folosita. Din acest motiv la inceput se face minimul necesar mult mai des.

Ceea ce trebuie sa retineti sunt urmatorii factori foarte importanti:

– Executarea mai multor repetari la exercitiile cu grutatea corpului (flotari, tractiuni, genuflexiuni, etc.)
– Imbunatatirea recuperarii anumitor grupe musculare
– Adaugarea de masa musculara unei anumite grupe musculare

Anul acesta s-au facut niste studii precum ca romanii nu prea fac sport dar si-ar dori. Daca acum 10 ani in urma romanul nostru nu avea nici o treaba cu sportul, acum cifrele sunt imbucuratoare si acest lucru ne face sa credem ca peste 5-10 ani, oamenii din aceasta minunata tara vor intelege cat de important este sa faci sport si lucrurile se vor schimba. Sunt orase care pun la dispozitia cetatenilor zone special amenajate in care se poate alerga, piste de biciclete si asa mai departe, dar sunt si orase in care din pacate acestea lipsesc.

In Iasi sunt atat de multe zone verzi in care se poate face miscare incat ar fi pacat sa nu practicam sportul indiferent de natura acestuia.

Sportul cu alimentatia fac echipa bune, nu trebuie neglijata nici una si nici cealalta, asta in cazul in care doriti o viata sanatoasa si un aspect placut al fizicului.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top