Stiri

Cum poți curăța eficient aerul condiționat din mașină? Iată câteva aspecte pe care ieșenii ar trebui să le știe 

După cum se știe deja, aerul condiționat este unul dintre accesoriile basic ale unei locuințe sau clădiri de birouri. De asemenea, reprezintă unul dintre criteriile fundamentale, care influențează decizia de cumpărare a unei mașini, deoarece îți petreci mult timp în trafic și vrei să ai parte de un minimum de confort, mai ales în zilele călduroase de vară. Trebuie să ții cont de faptul că acest accesoriuare multe beneficii, dar impune și o curățare adecvată. 

Dacă nu acorzi o atenție sporită acestui proces, o igienizare precară a aparatului de aer condiționat poate provoca o serie de incidente care pot afecta considerabil starea de sănătate a celor care îl utilizează. În plus, dacă este întreținut și curățat cu regularitate, atunci, automat, va avea și o durată de viață mai lungă și nu va fi nevoie să investești  în reparații.  

Care sunt principalele metode prin care poți curăța eficient aerul condiționat din mașină? 

În ceea ce privește procesul de curățare, acesta poate fi realizat cu ajutorul unor firme de specialitate. Nu este complicat. Solicită oferta aici, iar următorul pas este să optezi pentru varianta potrivită nevoilor tale.

Dacă alegi curățarea cu aburi, trebuie să știi că această metodă poate fi pusă în aplicare doar la un service specializat și are o serie de plusuri și minusuri.

Avantaje:

  • Nu sunt utilizate substanțe chimice;
  • Aburul igienizează eficient instalația de aer condiționat a autovehiculului tău și nu degajează doar un miros plăcut, care să-ți ofere senzația de curat;
  • Vei avea parte mereu de o echipă de profesioniști care vor realiza acest proces ca la carte; 

Dezavantaje:

  • Această metodă poate implica alocarea unui buget însemnat;
  • Există și situații în care implică substituirea unor componente din sistemul de climatizare;

Pe de altă parte, atunci când sistemul de aerisire al mașinii nu este supus unui proces eficient de igienizare, acesta începe să emane mirosuri neplăcute, chiar dăunătoare pentru organism. Iată, câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a scăpa de ele.

În altă ordine de idei, folosirea unui spray special poate fi o altă soluție în acest sens. Pentru aplicare, nu este nevoie de suport de specialitate, deoarece acesta este, de fapt, un detergent concentrat, cu o capacitate mare de a distruge microbii.

În plus, și în cazul acesta, poate fi vorba de avantaje și dezavantaje, care ar trebui luate în considerare. Câteva dintre acestea sunt:

  • Această metodă are prețuri accesibile;
  • Spray-ul este recomandat mai ales pentru igienizarea evaporatorului din cadrul instalației de climatizare;
  • Poți să realizezi singur acest proces;
  • Principalul dezavantaj constă în faptul că o mare parte dintre spray-urile de acest tip au în compoziție substanțe puternice pentru eliminarea microbilor, care pot avea efecte negative asupra organismului;  

Așadar, procesul de curățare periodică a aerului condiționat din mașină este esențial, dat fiind faptul că majoritatea timpului tău e petrecut în mașină, fie că e în interes personal sau de serviciu și, cu siguranță, nu vrei să-ți pui viața în pericol.

Sursă foto: shutterstock.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top