Business

Cum sa creezi un brand puternic pentru afacerea ta?

creare brand de la Armeanu Creative Studio

Una dintre cele mai mari provocari ale tale atunci cand iti incepi o afacere este sa o aduci la cel mai larg public posibil. Intr-adevar, poti avea cele mai bune produse si servicii si le poti oferi la preturi incredibile, daca nimeni nu stie ca exista, nu vor vinde. Pentru a evita acest lucru, sa apelezi la creare brand, unul puternic si coeziv, este un loc bun pentru a incepe.

O strategie de marca: pentru ce?

Strategia ta de branding este mai mult decat crearea unui nume si a unei sigle. Este vorba despre construirea unei identitati puternice si cultivarea imaginii pe care o va evoca impreuna cu angajatii, partenerii si clientii tai.

Marca unei companii este identitatea sa. O identitate tangibila, care face apel la simturi. Aceasta identitate este cu atat mai importanta cu cat promoveaza recunoasterea, da sens mesajelor si actiunilor tale si diferentiaza compania si produsele tale de concurenta. O identitate clara si asertiva unifica, de asemenea, toate caracteristicile companiei tale intr-un sistem coerent.

Identitatea de marca este construita si consolidata (sau nu) prin toate interactiunile companiei tale cu partenerii si clientii sai. La toate nivelurile comunicarii.

Branding-ul este modul in care afacerea ta este privita de public. Prin tot ceea ce spui sau faci si cum o faci. Prin urmare, aceasta imagine se va schimba in timp. Depinde de tine sa o privesti. Nu conteaza daca ai o afacere mica sau esti un profesionist independent, ceea ce te va deosebi de multime este brandul tau.

Cum sa iti definesti identitatea de marca?

Unul dintre instrumentele utilizate in general pentru a defini identitatea unui brand este BIM (Brand Identity Map) sau prisma Kapferer.

Acest instrument, care iti permite sa analizezi sau sa definesti un brand, se bazeaza pe 6 factori:

  • Fizic: elementele tangibile ale recunoasterii vizuale a marcii – culoare, ambalaj, linie de baza, sigla
  • Relational: relatia dintre client sau utilizator si marca
  • Perceptie: imaginea perceputa a marcii – ce transmite produsul ca imagine? cum sunt perceputi utilizatorii sai (imaginea utilizarii)
  • Personalitate: Identificarea produsului prin calificative umane – mod de a vorbi despre marca, stil, ton
  • Cultura: ADN, valorile marcii – cultura corporativa
  • Mentorat: imagine pe care brandul doreste sa o transmita utilizatorilor sai

Pentru a vinde, nu este suficient sa vorbesti despre produsele si serviciile tale. De asemenea, este util sa iti vinzi afacerea. Aceasta se numeste povestire (povestea companiei). Dar acest lucru are sens numai daca se bazeaza pe o identitate clar definita, ilustrata de o imagine puternica si perfect compatibila cu discursul brandului. Totul converge, totul se intareste. Daca doresti sa construiesti o afacere puternica trebuie sa apelezi la serviciile de creare brand de la Armeanu Creative Studio!

Sunt multe marci care au reusit sa dezvolte o imagine de marca foarte puternica, originala si coerenta. Tinteste sus! Lumea isi aminteste marca mai usor.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top