Stiri

Cum sa ne alegem anvelopele potrivite

anvelope-continental-conti-econtact-2210_mare
Alegerea anvelopelor potrivite poate fi o misiune dificila uneori si asta daca nu se tine cont de pret. Pretul diferentiaza produsele in functie de calitate, dimensiuni, profilul anvelopelor, anul fabricatiei, garantia, brandul si locul de unde se face achizitia.

Desi multi cred ca daca masina este una cu un motor puternic, vor trebui anvelope speciale, lucru care este adevarat doar in cazul in care mergetic u masina la raliuri, dar pentru circulatia acestia pe plaiurile tarii noastre dar si a altor tari, detaliul acesta chiar nu are importanta. Suprafata de rulare nu este influentata de cat de puternica este masina sau de numaruld e cai putere.

Lumea ar trebui sa fie atenti la starea anvelopelor pe care le au sau a celor care intentioneaza sa le cumpere, ar trebui sa stie sa citeasca o anvelopa, sa faca deosebirea intre anvelope bune si anvelope proaste, intre anvelope ieftine si anvelope scumpe si sa tina cont de modul in care constructia si starea unei anvelope influenteaza comportamentul masinii in conditii meteo variate.

Importanta numarului, mai ales pentru cei care sunt incepatori in domeniu, trebuie avuta la dimensiunea anvelopelor, o dimensiune gresita poate duce la un disconfort foarte mare dincolo de cel financiar, dar cel mai important la consumul de carburant al masinii si comportamentul masinii in conditiile de vreme variate, ploaie, lapovita etc dar dincolo de asta, o dimensiune gresita a anvelopelor duce la o manevrabilitate dificila a masinii. Din acest motiv este extrem de important sa va uitati peste cartea de identitate a masinii, acolo unde vedeti toate dimensiunile disponibile si omologate din punct de vedere legal dar si tehnic.

Multa lume prefera sa-si cumpere anvelope “all season” si folosesc des pretextul ca ei nu circula mult si ca nu se merita set de iarna de vara sau de iarna, ei bine cauciucurile de tipul “all season” nu sunt bune nici vara si nici iarna. Este foarte greu pentru producatori sa faca anvelope al caror material sa aiba un comportament bun in fiecare anotimp, din acest motiv, este exclusa utilizarea anvelopelor “all season” mai ales iarna.

Se recomanda evitarea folosirii a doua anvelope de vara si doua de iarna, multi se amagesc si spun ca “lasa asa” ca tractiunea e pe cauciucrile alea si restul se trag si ele, pai este gresit pentru ca va puneti in pericol atat pe voi, cei care conduceti masina cat si pe cei din masina, cat si ceilalti paprticipanti in trafic.

Garantia oferita la anvelope este foarte importanta si cei de la e-pneu.ro sunt singurii care ofera cea mai mare garantie de pe piata romaneasca de anvelope si anume, pana la 60 de luni. In plus tot acestia, ofera transport gratuit, in cazul in care cumparati un set de 4 anvelope, produsele pot fi returnate in maxim 30 de zile si banii vi se restituie conform termenilor si conditiilor publicate pe site-ul lor.

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. Monica

    November 15, 2017 at 1:48 pm

    Foarte bun articolul, multumesc pentru sfaturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top