Stiri

CINCI tipuri de anvelope care să-ți ofere un condus mai lin pentru fiecare sezon

Majoritatea anvelopelor auto se împart în trei tipuri principale: all-season, de vara și iarna. Majoritatea oamenilor cumpără anvelope all-season pentru că este mai ușor și mai ieftin decât să cumperi un set pentru iarnă și altul pentru vară.

Anvelopele auto pentru toate anotimpurile oferă o performanță bună, completă, dar nu sunt niciodată remarcabile în niciun fel. Anvelopele de vară asigură manevrabilitate și frânare uscată/udă, dar au o tracțiune scăzută pe zăpadă. În schimb, anvelopele de iarnă au o tracțiune remarcabilă pe zăpadă.

Tipuri de anvelope

Multe site-uri de vânzare oferă o listă cu toate anvelopele disponibile cu dimensiunea necesară, cum ar fi anvelopele auto Anvelino, însă e bine să te documentezi mai întai pentru a alege cea ma bună opțiune, în funcție de nevoile tale. Lista de mai jos te poate ajuta să identifici tipul de anvelopă de care ai nevoie pentru mașina ta.

Anvelope all-season

Anvelopele all-season (pentru toate anotimpurile) au cote de viteză S și T. Cunoscute pentru aderență bună pe orice vreme și kilometraj lung, acestea sunt de obicei potrivite pentru mașinile mari și SUV-uri.

Anvelope all-season de performanță

Anvelopele de performanță vin cu viteze H și V pe multe mașini mai noi, în special pe cele care îi atrag pe entuziaști sau masinile cu roți îmbunătățite. Ele tind să aibă o aderență mai bună în viraje decât anvelopele all-season cu viteză S și T, dar anvelopele de performanță pot să nu se uzeze atât de mult.

Anvelope de turism

Un alt tip de anvelopă este cea de turism. Anvelopele de turism ajută la asigurarea unei călătorii line, precum anvelopele all-season și au mai multe beneficii de creștere a performanței, cum ar fi manevrabilitate receptivă.

Anvelopele de turism tind să aibă cote de viteză crescute, ceea ce înseamnă că anvelopele pot suporta viteze mai mari, oferind totuși șoferului securitate și control. În general, anvelopele de turism sunt orientate spre performanță.

Anvelope de vară

Dacă locuiești într-un climat mai cald sau ai nevoie de anvelope de performanță pentru vreme mai caldă, anvelopele de vară ar putea fi potrivite pentru tine.

Anvelopele de vară sunt concepute pentru a funcționa cel mai bine în condiții de vreme caldă și nu sunt făcute pentru fiecare anotimp. Au o aderență puternică și o manevrare receptivă în diverse situații, cum ar fi vremea uscată sau umedă.

Anvelope de iarnă

Anvelopele de iarna sunt fabricate pentru posibila tracțiune in situații severe de iarnă. Anvelopele de iarnă vin într-un tip de utilizări și sunt produse pentru o mare varietate de vehicule.

Au lamele grele care acționează pentru a evacua zăpada și acumularea de nămol din zonele de contact. Cu crampoane și fără șuruburi sunt cele două tipuri de anvelope de iarnă.

Anvelopele de iarnă cu crampoane au știfturi sau știfturi de metal minuscule, care sunt concepute pentru a oferi maximul de tracțiune pe suprafețele de rulare înghețate. Anvelopele fără crampoane sunt făcute pentru o tracțiune excelentă în condiții de iarnă și, de asemenea, oferă o aderență decentă pe zăpadă.

Anvelopele mașinii tale sunt mai mult decât un simplu accesoriu; ele sunt esențiale pentru performanța mașinii tale. Găsirea anvelopei potrivite pentru mașina ta îți poate spori siguranța, confortul și performanța, așa că este esențial să fii bine pregătit și bine echipat.

Sursa foto: Unsplash.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top