Stiri

Locuințele noi departe de centrul orașelor atrag cu sine numeroase schimbări ale stilului de viață 

Odată cu dezvoltarea marilor orașe, nevoile oamenilor au cunoscut schimbări semnificative. De la locuitul în apartamentele vechi și neîncăpătoare la traiul în ansambluri rezidențiale cu nenumărate facilități sau chiar într-o vilă la câțiva kilometri de centrul orașului, timpul petrecut în trafic și multitudinea mijloacelor de transport disponibile, toate sunt schimbări petrecute rapid în viețile noastre.

Nevoia de a avea mai mult spațiu disponibil în locuințele noastre a existat dintotdeauna și, odată cu schimbările petrecute în ultimii ani, mulți oameni au reușit să-și îndeplinească această dorință. Nu puțini sunt cei care au ales să renunțe la apartamentele din mijlocul orașului și să se mute împreună cu familia în zonele limitrofe sau chiar mai departe, în mediul rural. Datorită acestei decizii luate de tot mai mulți români, marii dezvoltatori imobiliari au depășit cu mult limitele orașelor și au dezvoltat intens zonele limitrofe, astfel încât, în multe cazuri, acestea au devenit cartiere urbane. Acum, la marginea orașelor, unde deceniile trecute era un simplu câmp, regăsim mari centre comerciale ce acoperă orice nevoie a cetățenilor.  

Blocurile nou construite sunt în topul alegerilor tinerelor cupluri

Majoritatea cuplurilor și familiilor tinere aleg apartamentele în blocuri noi și case cu etaj construite recent de dezvoltatorii imobiliari, chiar dacă acestea sunt amplasate la periferia orașelor, datorită confortului sporit și numeroaselor facilități pe care le oferă acestea. Apartamentele din blocurile vechi au în continuare solicitări de cumpărare, datorită unui avantaj avut de multe dintre acestea, și anume poziția centrală. Așa se explică prețul în continuă creștere al acestui tip de apartamente, direct proporțional cu creșterea celor noi. 

Mașina proprie este nelipsită din familiile care locuiesc în zonele limitrofe

Mașina personală a devenit, pentru majoritatea, un mijloc de transport indispensabil, pentru a-și putea desfășura activitățile zilnice, cu atât mai mult în cazul celor care au copii mici. Atât cei care locuiesc în centru, cât și cei din zonele limitrofe investesc astăzi sume mai mari și mai multă atenție în autoturismele proprii, mai ales că în majoritatea familiilor există, deseori, două mașini. Dacă acum câțiva ani grija pentru autoturismul propriu se traducea în verificările periodice, asigurările RCA sau CASCO încheiate la timp și schimbarea de anvelope auto după câteva sezoane, iată că acum, din cauza distanțelor mult mai mari, grijile au crescut. 

Din cauza numărului mai mare de kilometri parcurși lunar și calității precare a drumurilor, cei care au autoturisme mai vechi investesc periodic în întreținerea și repararea lor. Din acest motiv, numărul celor care aleg să-și achiziționeze un autoturism nou, de mici dimensiuni, de multe ori cu cutie automată și, mai nou, model hibrid sau chiar electric, este în permanentă creștere. 

Românii investesc sume tot mai mari în siguranța lor, iar pe piața auto se vede o creștere a atenției acordate accesoriilor, acum fiind mai căutate cele de bună calitate. Mulți preferă acum un set de anvelope Continental care oferă autoturismului un plus de siguranță și au o durată de viață mai mare decât cele produse de multe alte companii. 

Alegerea unei locuințe confortabile, nou construite, cu suprafață mare și facilități multiple este, de multe ori, primul nostru gând atunci când suntem pe punctul de a ne muta. Însă, dat fiind faptul că acestea sunt amplasate în zone limitrofe ale orașelor, multe aspecte din viața noastră suferă modificări, motiv pentru care este bine să ne gândim și la dezavantaje înainte de a fi atrași de un astfel de apartament. 

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top