rent a car iasi iasi
Diverse

Cum se curatat corect aparatul de aer conditionat?

Montaj aer conditionat Bucuresti

Curatarea aparatului de aer conditionat este o operatiune ce nu trebuie tratata cu indiferenta, datorita impactului pe care il are asupra starii se sanatate. In opinia specialistilor ce asigura servicii de montaj aer conditionat Bucuresti, revizia anuala este esentiala pentru buna buna functionare a aparatului dar si pentru mentinerea unui ambient curat, placut, perfect pentru desfasurarea in cele mai bune conditii a activitatilor cotidiene. 

Inainte de a descoperi care sunt pasii ce trebuie realizati pentru  curatarea aparatului, este important sa aflam care este frecventa de realizare a operatiunilor. 

Cat de des se impun curatarea filtrelor si completarea freonului?

Conform celor ce efectueaza montaj aer conditionat Bucuresti, filtrele trebuie curatate anual dupa fiecare perioada de pauza, iar stadiul agentului de racire trebuie verificat odata la doi ani. Acesti atrag atentia ca inspectia anuala nu doar ca favorizeaza functionarea corecta a dispozitivului ci ii si creste perioada de viata. In timpul reviziei sunt controlate unitatea de racire, unitatea de condensare si starea circuitului de racire in vederea descoperirii si remedierii disfunctiunilor . 

In perioada de inspectie cei mai importanti pasi ce trebuie realizati de cei ce asigura montaj aer conditionat Bucuresti sunt curatarea filtrelor si curatarea externa a aparatului. 

Montaj aer conditionat Bucuresti

Igienizarea corecta a filtrelor aparatului de aer conditionat

Inainte de a incepe orice etapa de curatare, trebuie sa se verifice cordonul de alimentare! Niciun pas nu trebuie realizat cata vreme dispozitivul este conectat la reteaua de energie electrica. Daca normele de protectie sunt respectate se pot scoate filtrele ce se vor curata cu apa si sapun pana ce sunt indepartate toate urmele de murdarie, sporii si miceliile formate in perioadele de repaus. 

Este important ca filtrele sa fie lasate la uscat, sa nu fie introduse in aparat decat dupa ce apa se evapora in totalitate. 

Curatarea mastii interioare

Cata vreme filtrele sunt lasate la zvantat se poate trece la etapa urmatoare: curatarea mastii interioare. Specialistii in montaj aer conditionat Bucuresti atrag atentia ca in aceasta zona se dezvolta o serie de microorganisme si acestea trebuie indepartate pentru a asigura sanatatea familiei. Igienizarea mastii se realizeaza cu carpa umeda, imbibata cu agenti antibacterieni care actioneaza delicat.  Nu sunt recomandate corpurile ascutite sau abrazive care pot deteriora elementele componente ale aparatului.

Dupa ce sunt indepartati agenti patogeni, intreaga suprafata trebuie curatata cu o carpa moale si uscata, in acest fel sunt inlaturate urmele si suprafata recapata aspectul placut.

Igienizarea exterioara a dispozitivului

Un aparat curat isi pastreaza imaginea de nou pentru mai mult timp si poate fi folosit in cele mai bune conditii pana la 15 ani, de aceea este important sa se acorde o atentie speciala si carcasei exterioare. Igienizare carcasei poate fi realizata fara interventia celor ce asigura servicii de montaj aer conditionat Bucuresti. Aceasta operatiune simpla trebuie efectuata mai des, primul pas este de indepartarea a prafului acumulat in timp cu ajutorul aspiratoarelor de mana. Dupa care se poate curata suprafata cu ajutorul unei carpe moi, imbibata in solutie degresanta. Aceasta etapa trebuie realizata cu grija pentru a preveni imprastierea murdariei ai a prafului in incapere. 

In final se lustruiesc suprafata aparatului cu carpa moale si uscate. Acesti pasi sunt esentiali pentru a beneficia mai mult timp de efectele deosebite ala aparatului de aer conditionat. 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top