Blog

Cum se obtine mierea poliflora?

miere-de-albine

Mierea de albine este utilizata in toata lumea de cateva mii de ani, acest lichid vascos si dulce, fiind produs de catre albine pentru a se hrani. Mierea a fost utilizata initial in ritualurile religioase, dar ulterior a inceput sa fie apreciata si in alimentatie, medicina naturista, precum si in cosmetica. La nivel mondial se produc in fiecare an aproximativ 1,5 milioane de tone de miere.

Mierea este unul dintre cele mai sanatoase produse alimentare, ea oferind o multime de beneficii pentru sanatate, acestea fiind dublate datorita gustului sau dulce pe care il ofera.

Ce tipuri de miere exista?

Mierea de flori este cel mai cunoscut tip de miere, aceasta fiind facuta de albine prin prelucrarea nectarului, dar si a polenului din flori.

Mierea de mana, fiind cunoscuta si ca miere de padure, este facuta din alte sustante care provin din plante, ea fiind mai inchisa la culoare.

Cum se obtine mierea?

In functie de speciile de plante melifere de la care albinele au adunat nectarul, exista doua tipuri de miere si anume mierea monoflora si mierea poliflora. Mierea monoflora provine integral din nectarul florilor unei singure specii precum salcamul, teiul, floarea soarelui sau menta.

Mierea poliflora previne dintr-un amestec de nectar de la florile mai multor specii de plante. Acest tip de miere este unul mai des intalnit si fiind si apreciat pentru proprietatile sale complexe.

Ce beneficii aduce mierea poliflora?

Mierea este o sursa naturala de energie, aceasta intrand direct in fluxul sanguin si oferind imediat un implus rapid de energie. Ea ajuta la o crestere a nivelului de zahar din sange, actionand ca o sursa de energie pe termen scurt pentru antrenament. Ea este perfecta asadar pentru exercitiile de anduranta mai lungi.

Mierea este apreciata si pentru faptul ca reuseste sa previna aparitia diabetului. Eliminarea zaharului din alimentatie si inlocuirea sa cu mierea, poate scadea semnificativ riscul de aparitie a diabetului, riscul diminuandu-se chiar si cu 70 de procente. Atat copiii, cat si adolescentii pot consuma miere, ea ajutand la prevenirea diabetului juvenil.

Mierea intretine celulele ficatului, ficatul avand nevoie de o cantitate suplimentara de proteine, glucide, dar si vitamine. Consumul de miere este un adjuvant natural pentru sistemul digestiv, acesta reusind sa asimileze mai rapid nutrientii din alimente pentru a hrani celulele hepatice.

Durerile in gat sunt si ele tratate consumand miere, aceasta avand un efect cicatrizant pentru arsurile, dar si ranile de la nivelul pielii.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top