Clinici stomatologice

Protezele si implanturile dentare

dinti ficsi de la Dental Privilege

Protezele si implanturile dentare sunt o solutie care poate inlocui dintii deteriorati sau lipsa, pe termen lung, pentru a recapata confortul si proprietatile estetice ale dintilor buni. Chirurgii specialisti te intampina in toate centrele stomatologice pentru a te consilia si a efectua aceste proceduri.

Estetica dentara

Exista diferite tipuri de implant dentar cu dinti ficsi de la Dental Privilege sau proteza dentara, dar in toate cazurile  prelevarea amprentei dentare este o faza premergatoare realizarii acesteia. In functie de caz, pot fi necesare mai multe amprente.

Intre timp beneficiezi de o proteza dentara provizorie pentru a proteja dintele si a pastra zambetul  inainte  de montarea  protezei definitive.

Alegerea  unei proteze dentare se face cu consultarea  chirurgului stomatologic deoarece  depinde de starea dintilor in cauza, gingii, sanatatea orala generala,  alegerile estetice,  modul de viata etc.

Nu ezita sa intrebi despre toate aceste intrebari sau sa faci o programare la unul dintre  centrele de sanatate dentara: se vor tine cont de toti parametrii situatiei tale medicale pentru a-ti oferi cea  mai potrivita proteza dentara cu dinti ficsi.

Protezele dentare fixe inlocuiesc permanent fie o parte a dintelui, fie unul sau mai multi dinti. Dupa un soc, o carie sau orice alta boala dentara, ele redau echilibrul dintilor tai, cu o redare adesea foarte apropiata de cea a dintilor normali. In plus, iti permit sa recastigi estetica unui zambet natural si functiile masticatorii fara a fi nevoie sa le indepartezi pentru intretinere. Prin urmare, nu exista niciun dezavantaj in ceea ce priveste igiena. Nu ezita sa  faci o programare  la unul dintre  specialistii stomatologici  care, dupa o consultatie, iti va putea evalua nevoile.

Ce este o proteza dentara fixa?

O proteza fixa ​​este o modalitate de a inlocui definitiv unul sau mai multi dinti lipsa sau deteriorati. Iti permite sa gasesti confort optim la mestecat si aspectul dintilor normali. In functie de tipul de proteza aleasa, dar si de amplasarea acesteia in cavitatea bucala, se vor oferi diferite materiale care sa raspunda asteptarilor pacientului, mai ales din punct de vedere estetic.

Atunci cand un dinte este grav deteriorat, medicul tau va putea pune pe acesta o coroana artificiala, astfel incat sa redea aspectul, dar si latura functionala a dintelui, pastrandu-l in acelasi timp. O proteza urmareste, de asemenea, sa mentina in viata inima dintelui cat mai mult posibil prin protejarea acesteia. Uneori este posibil sa lipseasca un dinte, dar dintii adiacenti sunt sanatosi. Apoi va fi posibila realizarea unei punti, adica a unei proteze fixe care se agata de dintii ramasi si umple spatiul ramas liber. Cu toate acestea, o proteza fixa ​​nu este intotdeauna folosita pentru a inlocui un dinte in intregime. In cazul unei carii, fie ca este superficiala sau profunda, poate fi vorba de repararea dintelui, fara interventie invaziva.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top