Stiri

De ce ar trebui să alegi un acoperiș din țiglă metalică

Poate te gândești la un acoperiș nou sau poate chiar ai nevoie de această schimbare. Cu siguranță ți-ai dori o certitudine că investiția ta va fi de durată. Dar, privind obiectiv, nimeni din această industrie nu îți poate estima cu precizie elvețiană care va fi durata de viață a acoperișului în care investești.

Nevoia de înlocuire apare din mai multe considerente, precum materialele folosite, vremea din zona ta geografică și întreținerea pe care o necesită acoperișul. Având în vedere aspectele enumerate, înlocuirea acestei structuri a casei va fi, probabil, una dintre cele mai scumpe reparații pe care va fi necesar să le întreprinzi.

Dar, datorită evoluției tehnice, astăzi ne bucurăm de soluții durabile. În ultima vreme, oamenii care își construiesc case sunt mai bine informați și iau decizii în cunoștință de cauză atunci când fac alegeri cu privire la viitoarea lor locuință. Nu doar că există din ce în ce mai multă preocupare pentru soluții cât mai prietenoase cu mediul înconjurător, dar consumatorii doresc cele mai bune produse la cele mai bune prețuri.

Acoperișul din țiglă metalică – o investiție „pe viață”

În acest context, țigla metalică a devenit unul dintre cele mai populare materiale folosite pentru construirea acoperișurilor. Acestea atrag, în primul rând, prin durata mare de viață (estimată undeva între 40 și 70 de ani), dar și prin calitatea materialului din care este confecționată țigla.

Anumite materiale folosite la producția de țiglă metalică fac acoperișul să devină rezistent chiar și la rafale de vânt de peste 150 de km/h. Acesta este doar un plus pe lângă multe alte avantaje, precum faptul că nu sunt afectate de coroziune, de crăpături și nu necesită mentenanță. În urma unor inspecții periodice, se poate observa starea acoperișului. Dacă, din motive care țin de montaj sau de materiale, se constată probleme – acoperișul este suficient de solid încât muncitorii să poată merge pe suprafața acestuia, pentru reparații.

Țigla metalică aduce și un plus de siguranță – fiind ignifugat, acesta nu va întâmpina niciun fel de probleme în cazul în care este atins de un fulger.

Greutatea redusă a acoperișului din țiglă metalică reduce și costurile fundației

Unul dintre marile avantaje ale unui acoperiș din țiglă metalică este greutatea. Țigla metalică este ușoară, nefiind necesar suport structural pentru aceasta. Ceea ce înseamnă reducerea costului necesar acestor aspecte ale construcției, pe care îl poți investi într-un acoperiș confecționat dintr-un astfel de material.

O presiune mai redusă pe „umerii” casei se va resimți din mai multe puncte de vedere, aducând pe de-o parte avantajul financiar, pe de altă parte avantajul calității oferite de un astfel de acoperiș.

Țigla metalică te ajută să reduci consumul de energie

Altfel spus, poți reduce semnificativ costurile la energie electrică prin alegerea unui acoperiș din țiglă metalică. Acestea au proprietatea de a respinge căldura soarelui, ceea ce va rezulta într-o nevoie mai mică de utilizare a aparatului de aer condiționat.

În plus, pe timp de iarnă, alături de o izolație de calitate, poți reduce costurile la energie termică, întrucât căldura emisă de sistemul tău de încălzire va fi conservată în interiorul spațiului în care locuiești.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top