Stiri

Ai cumpărat ghiozdanul pentru mica ta școlăriță?

Probabil că te stresează gândul că se apropie începutul unui nou an școlar și încă nu ai făcut cumpărăturile necesare pentru cea mică.

Și pentru că fetele sunt mai pretențioase în general când vine vorba despre selectarea hainelor sau ale accesoriilor pe care ar trebui să le poarte, cel mai bine ar fi să alegeți împreună ghiozdanul pentru școală. Așadar, devine destul de greu să optezi pentru varianta optimă – atât din punct de vedere al calității, cât și a prețului pe care ești dispus să-l plătești.

Și nici nu-i mare mirare faptul că procesul selecției este unul destul de dificil, având în vedere marea diversitate de produse de pe piață. Dar una dintre marile nelămuriri pe care o au părinții când vine vorba despre cumpărăturile pentru școală, se referă la alegerea unui ghiozdan potrivit pentru copilul lor.

Un rucsac de o calitate inferioară îi poate da celei mici dureri de spate și chiar îi poate influența performanța școlară pe termen lung. Iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le ai în vedere pentru a te asigura că vei face alegerea potrivită:

  1. Ghiozdanul nu ar trebui să fie prea greu!

Un ghiozdan care cântărește prea mult va pune presiune pe coloana vertebrală a celei mici, afectându-i postura. De asemenea, un ghiozdan prea încărcat va crește riscul ca ea să se împiedice și să cadă (mai ales atunci când se află pe scări).

  1. Ține cont de caracteristicile rucsacului!

Dacă fetița îl va ține doar pe un umăr, se va înclina pe o parte. În această situație, școlărița se va trezi cu dureri în zona umerilor, la gât, în spate și cu o postură incorectă. Baretele prea subțiri pot lăsa urme dureroase, ducând la circulație proastă a sângelui în zona respectivă, astfel că pot apărea amorțeală, senzație de furnicătură sau slăbirea brațelor și a mâinilor. Fiind vorba despre sănătatea copilului tău, ar fi bine să să alegi un produs de calitate.

  1. Alege un rucsac ținând cont de preferințele ei!

Așadar, un ghiozdan cu personajul său favorit poate fi o alegere ideală pentru fetița ta. Dacă cea mică este o fană înrăită a serialului Soy Luna, poți alege un rucsac cu un desen care îl înfățișează personajul îndrăgit. Ofertele online sunt bogate în astfel de modele, astfel că nu îți va fi greu să găsești un ghiozdan Soy Luna pentru fetița ta!

Purtarea corectă a ghiozdanului de școală

Iată câteva sfaturi care îți pot fi utile atunci când copila începe școala

  1. Asigură-te că rucsacu l ales are spatele capitonat, două bretele late, curele suplimentare de sprijin (ce se prind în jurul mijlocului).
  2. Ar fi indicat ca fetița ta să utilizeze ambele bretele
  3. Un alt sfat demn de urmat se referă la organizarea cărților și caietelor în ghiozdan. Cele mai grele lucruri ar trebui să fie cât mai aproape de mijlocul spatelui, iar toate compartimentele folosite în mod adecvat.

Dacă ai observat că fetița ta întâmpină anumite dificultăți precum: în primul rând, o postură incorectă, dureri permanente la spate, umeri, gât, amorțeală, urme roșii lăsate de bretele pe umeri, ar fi cazul să-i schimbi ghiozdanul sau să consulți un specialist.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top