Stiri

De ce trebuie sa tii cont cand iti alegi un aparat de aer conditionat

Montaj aer conditionat Bucuresti

ServInstal PMC va ofera confortul climatic cat si un aer mult mai proaspat si mai curat, prin urmatoarele servicii: vanzari aparate aer conditionat, montaj aer conditionat, service aer conditionat, igienizarea aparatelor de climatizare si consiliere in folosirea aparatelor de aer conditionat.

Pentru ca aceste aparate de aer conditionat au multe caracteristici care trebuie luate in calcul in functie de nevoile fiecaruia, atunci trebuie sa aflati de la specialisti de la ServInstal PMC, cum sa poti face filtrarea mai usoara. Asa ca in randurile d emai jos poti afla de ce trebuie sa tii cont cand vrei sa alegi un aparat de aer conditionat.

BTU sau dupa numele original “British Thermal Units” este unitatea de masura pentru caldura si reprezinta de fapt cantitatea de caldura necesara pentru a creste temperatura unei galeti de apa cu un grad Fahrenheit. Prin urmare, suprafata de racit este direct proportionala cu numarul BTU, standardul pentru un metru patrat acceptabil fiind de 450 – 500 BTU. Cu un calcul simplu, afla suprafata in care urmeaza sa isi faca efectul aparatul de aer conditionat si poti afla de cati BTU ai nevoie.

Pana in 20 mp – 9000 BTU
Pana in 25 mp – 12000 BTU
Pana in 40 mp – 18000 BTU

In afara de standardul precizat mai sus, trebuie avut in vedere si gradul de incalzire al incaperii. De exemplu, daca ai electrocasnice folosite frecvent care degaja caldura (gen cuptor/aragaz sau 2 calculatoare in birou), ai nevoie de un aparat mai puternic.

In functie de locul in care este situat aparatul de aer conditionat, exista posibilitatea sa ai nevoie de aparat cu o putere mai mica sau mai mare de racire. Astfel, daca soarele puternic de la amiaza vine direct spre suprafata de racit, ai nevoie de un aparat care raceste mai bine, astfel incat sa conpensezi cauzele naturale.

Pentru apartamente se folosesc de obicei unul din cele patru tipuri de aparate de aer conditionat: pe perete, pe tavan, portabile, splituri (ducted). Aparatul de aer conditionat pe tavan este foarte costisitor dar are avantajul ca dispune de palete pe cele patru laturi, care orienteaza jetul de aer mai sus sau mai jos sau baleiaza, in functie de necesitati. Oriunde l-ai amplasa, ai grija sa fie la o distanta de cel putin 6 metri de locul unde iti petreci cel mai mult timpul si in nici un caz in camera copiilor.

Un alt criteriu pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand alegi aparatul de aer conditionat este cantitatea de energie electrica pe care acesta o consuma. Sunt de preferat aparatele din Clasa A+, A sau B pentru ca au costuri de utilizare mult mai mici, chiar daca pretul lor este mai mare. Investitia se poate recupera pe parcurs, dar dincolo de economie important este ca aparatul de aer conditionat sa isi faca treaba asa cum trebuie.

Filtrele trebuie curatate de cel putin doua ori pe an! Nu uitati ca la inceput si final de sezon sa folositi un spray de curatare aer conditionat, care curata sistemele de aer conditionat si purifica aerul care circula in camera in care dormiti sau in cea in care stati cel mai mult.

Roaga-l pe vanzator sa iti recomande un aparat cat mai silentios pentru ca vrei sa il simti, nu sa il auzi. E un aspect important, mai ales in noptile calde de vara.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top