Business

Design Build Fundatie pentru constructii sigure si de durata

design build fundatie

Cheia pentru fundatiile de inalta calitate si pentru constructia de instalatii multifunctionale, este Design Build Fundatie. Acestea sunt studii ingineresti, topografice si geodezice, geologice si hidrogeologice. Fundatiile sunt principalele elemente portante ale oricarei structuri, deoarece percep sarcina de la structurile de deasupra si o transfera pe fundatie. In acelasi timp, datorita locatiei lor, fundatiile sunt practic inaccesibile pentru examinare. Prin urmare, fiabilitatea functionarii fundatiilor in timpul functionarii, trebuie asigurata atat in ​​faza de proiectare, cat si in faza de constructie. Design Build Fundatie pentru constructia ulterioara este necesara pentru a selecta tipul optim de fundatie. Se folosesc fundatii cu pereti mulati, coloane, piloti si placi. Sunt prefabricate, monolitice si prefabricate-monolitice. Alegerea fundatiei depinde de seismicitatea zonei, de sol, de solutiile arhitecturale si de regiunea de constructie.

Design Build Fundatie – varianta optima

Design Build Fundatie este elaborat pe baza datelor de justificare geotehnica, realizate in conformitate cu instructiunile SNiP. Justificarea geotehnica are scopul de a selecta varianta optima a solutiei de proiectare si tehnologia pentru implementarea acesteia, asigurand fiabilitatea obiectului de reconstructie sau constructie si siguranta cladirilor din jur. Tipul de fundatii este atribuit tinand cont de conditiile ingineresti si geologice ale santierului, de sarcina pe fundatie, de schema de proiectare si de sensibilitatea cladirii la precipitatii neuniforme, de conditiile de alaturare a cladirilor invecinate anterior etc.

Calculul tuturor tipurilor de fundatii se efectueaza tinand cont de cei mai importanti factori care determina starea de efort-deformare a fundatiei si structurilor obiectului in curs de dezvoltare si cladirilor invecinate. Design Build Fundatie tine cont de schema statica a obiectului proiectat si cladirile invecinate, caracteristicile constructiei obiectului, tehnologiile de productie a lucrarilor, natura straturilor de sol, proprietatile solului, posibilitatea modificarilor acestora in procesul de constructie si exploatare etc. Se ia in considerare activitatea spatiala a sistemului „baza – fundatii – cladire (constructii)”, neliniaritatea geometrica si fizica care este exprimata prin impunerea conditiilor de echilibru dintre incarcarea exterioara si rezultanta eforturilor sectionale, anizotropia, proprietatile plastice si reologice ale materialelor si solurilor.

Design Build Fundatie – fundatii pentru cladiri industriale

Fundatia moderna a cladirilor industriale ar trebui sa fie protejata de apele subterane, sa aiba o izolare fonica si izolatie termica suplimentara, posibilitatea de ventilatie completa a partii subterane a bazei. Design Build Fundatie are un cost minim si, in acelasi timp, ofera o marja de siguranta suficienta pentru intreaga durata de viata a constructiei.

Design Build Fundatie este asociata cu rezolvarea a doua sarcini principale, prima dintre acestea fiind asociata cu asigurarea rezistentei si stabilitatii necesare a structurii, iar a doua cu adoptarea celei mai economice solutii de proiectare in ceea ce priveste consumul de materiale, volumul si intensitatea fortei de munca a lucrarilor de constructii. Procesul de proiectare a bazelor si fundatiilor reprezinta in esenta executarea unor tipuri specifice de lucrari intr-o anumita secventa.

Vezi mai multe informatii aici.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top