Comunicate

Tipuri si avantaje tavan fals

Tavan fals

Daca te gandesti sa iti diversifici interiorul casei, oferindu-i elemente mai moderne, atunci un tavan fals VIP Casa este ceea ce ai nevoie. Acest element creativ al interiorului te va ajuta sa schimbi complet designul invechit al camerei, oferindu-i detalii mai luminoase. Tavanul fals este o structura prefabricata, constand dintr-un cadru si un material de acoperire. In functie de tipul de tavan fals, exista diferite tipuri de cadre de montare. Fiecare tip de tavan suspendat are propria metoda de aplicare. Datorita versatilitatii, tavanele false sunt utilizate cu succes in apartamente, case private, precum si in spatii comerciale. Tavanele false sunt de obicei folosite pentru a crea structuri sau module decorative care ascund defectele la finisarea tavanului principal. In spatele unui tavan fals, este mai usor sa ascunzi cablurile de comunicatii. 

Poti ascunde retelele de comunicatii si elementele de aerisire

De asemenea, se pot ascunde usor comunicatiile de alimentare cu apa si de canalizare, daca acestea sunt create cu doua sau mai multe etaje. In incaperile in care plafoanele sunt prea inalte (aproximativ 3,5 m), plafonul suspendat este utilizat pentru standardizarea inaltimii. Cu ajutorul tavanelor false poti crea forme de o frumusete incredibila care sa placa ochiului. In general, tavanele false sunt foarte estetice. Pentru spatiile comerciale, cele mai des folosite sunt plafoanele suspendate sub forma de placi Armstrong. Daca te decizi sa amplasezi un tavan suspendat, trebuie sa stii ce fel va arata dupa instalare.

Tipuri de tavane false utilizate in spatii rezidentiale

Gips-carton. Tavanul fals poate fi realizat din gips-carton si tesatura elastica. Are aspectul unei structuri care este montata pe mai multe niveluri. Mai intai, rama plafonului din gips carton este fixata cu profile metalice, dupa care este montat gips-cartonul si este creata o nisa pentru fixarea plafonului stretch.

Tavanul stretch  are o structura neteda, lucioasa. Este executat fie in culoarea mata, fie in culori texturate pronuntate. Tavanele strech pot fi sub forma de panouri decorative cu o imagine spectaculoasa.

Combinatia dintre gips-carton si plafonul stretch creeaza un aspect foarte atractiv, original.

Siding. Pentru camerele din casa se pot utiliza si tavane suspendate de siding. Siding este utilizat cu succes pentru lucrarile de interior, are un aspect foarte atractiv cu marginile de argint, aur sau cupru. In combinatie cu iluminatul adecvat, aceste plafoane arata placut din punct de vedere estetic. Au o structura luminata, asemanatoare unei benzi.

Tavan fals cu lampi incorporate. Tavanele false cu lampi incorporate sunt utilizate in scopuri decorative, pentru a imbunatati aspectul incaperii, precum si pentru a crea un spatiu larg.

Avantaje tavan fals

Impreuna cu avantajele functionale mentionate mai sus, tavanele false permit proiectantilor sa realizeze ideile cele mai indraznete, originale si interesante, care sunt potrivite, in special, atunci cand se creeaza decorul unui restaurant, al unui centru de divertisment pentru copii si adulti, precum si sali de prezentare si hoteluri. In acelasi timp, astfel de tavane false au un singur dezavantaj, si anume, reducerea inaltimii spatiilor. Cu toate acestea, acest factor poate fi folosit ca un  avantaj. De asemenea, un alt avantaj este faptul ca,  in spatiul dintre plafon si tavanul fals se plaseaza direct cablurile de retele de comunicatii. 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top