Sanatate

Dinți ficși – O alternativă convingătoare la proteze

terapie cu dinți ficși

Un zâmbet radiant este de neprețuit, dar nu de nerealizat. Cu noua metodă de implantare cu dinți ficși, există speranță pentru toți cei care sunt afectați de pierderea dinților și nu doresc să suporte protezele dentare amovibile. Conceptul de terapie nu este doar rapid și sigur, ci și economisește costurile. Bolile dentare precum cariile dentare şi parodontita îţi pot afecta grav propria structura dentară și, de multe ori la o vârstă în care te afli la mijlocul vieţii. Astăzi, implanturile dentare cu dinți ficși oferă o alternativă convingătoare la proteze și fac posibilă participarea la viață fără griji, la fel ca și cu proprii dinți.

Implanturile dentare sunt rădăcini dentare artificiale realizate din titan de înaltă puritate, care sunt ferm atașate în maxilar. Ele formează astfel o bază solidă pentru proteza dentară dorită, care este atașată de implant printr-o piesă de legătură. Un mare avantaj al implanturilor este că, exercită presiune constantă asupra osului maxilarului și astfel, îl protejează de degradare.

Dinți ficși fără așteptare

Punțile implantare convenționale au și un dezavantaj decisiv: după ce implanturile au fost introduse, este necesară o fază de vindecare de câteva luni înainte ca pacientul să primească proteza finală. Între timp, el trebuie să se mulțumească cu soluții temporare precum o proteză amovibilă – o limitare pe care mulți pacienți nu sunt pregătiți să o accepte. Cu metoda de implantare cu dinți ficși, fazele neplăcute ale lipsei de dinți sunt de domeniul trecutului. Conceptul inovator de terapie permite combinarea mai multor etape de tratament într-o singură programare. În aceeași zi în care medicul stomatolog plasează implanturile, se realizează individual pentru pacient un rând temporar de dinți ficși, din plastic și se înșurubează pe implanturi. Pacientul părăsește cabinetul cu dinții fixați și își poate continua imediat viața de zi cu zi. După câteva luni, medicul stomatolog va înlocui coroana temporară cu dinți ceramici permanenți.

Conceptul de terapie cu dinți ficși este potrivit pentru pacienții cu vârsta de peste 18 ani și care și-au pierdut unul sau mai mulți dinți sau sunt complet adentați. Medicii stomatologi recomandă această metodă cel mai adesea, în practica lor, pacienților care sunt afectați de pierderea mai multor dinți și pentru care punțile convenționale de implant nu sunt soluția ideală din diverse motive. Gruparea mai multor etape de terapie, înseamnă economii enorme de timp pentru pacient. Nu mai sunt necesare vizite la cabinetul stomatologic şi timpi de aşteptare enervanţi, și de asemenea, poți reveni la serviciu a doua zi.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top