Sanatate

Profilaxie dentară modernă

profilaxie

Prevenirea bolilor dentare nu este doar un set de măsuri care vizează prevenirea apariției și dezvoltării bolilor, ci și un tip de profilaxie modernă. Subiectul prevenirii bolilor dentare este foarte relevant, deoarece intensitatea bolilor dentare majore în rândul populației, este destul de mare. În orice moment, sănătatea dentară și a gingiilor a fost asociată cu igiena orală. Datorită florei bacteriene care se află în cavitatea bucală a fiecărei persoane, pot apărea depuneri de tartru, carii, respirație urât mirositoare și, dacă nu te ocupi de profilaxie, pot apărea parodontite și diverse boli ale mucoasei bucale. Ținând cont de prevalența ridicată a cariilor dentare și a bolilor parodontale, medicii Clinicii dentare din sectorul 1 București folosesc toate măsurile existente pentru prevenirea bolilor orale. Cele mai eficiente metode de profilaxie sunt cele care acționează asupra cauzei bolii.

Curățarea igienică a dinților

Există „zone moarte” între dinți, unde este imposibil să se pătrundă cu o periuță de dinți obișnuită. În aceste locuri se acumulează bacterii, care provoacă apariția și dezvoltarea diferitelor boli ale dinților și gingiilor. Igiena orală neregulată, necorespunzătoare, netemeinică duce la apariția tartrului pe dinți. Una dintre principalele metode de prevenire a formării tartrului, este curățarea igienică a dinților. Cea mai populară metodă de îndepărtare a tartrului, este cea cu ultrasunetele folosind un aparat special, care îndepărtează placa întărită. Îndepărtarea tartrului dentar cu ultrasunete, se efectuează fără contact. Smaltul dinților este atins doar de duza dispozitivului. În plus, dintele este tratat cu un jet puternic de apă și aer, care ajută la îndepărtarea chiar și a celor mai mici fragmente de depunere. După această procedură, se efectuează o lustruire aprofundată a rădăcinii dintelui, cu acoperire suplimentară cu lacuri fluorurate.

Profilaxie – Examinări medicale și curățare în timp util

O parte importantă a prevenirii bolilor dentare este efectuarea examenelor dentare, posibilitatea monitorizării dinamice a stării dinților și a gingiilor și prevenirea bolilor dentare. Igienizarea cavității bucale este un complex de măsuri terapeutice și profilactice care vizează eliminarea infecției în cavitatea bucală. Curățarea cavității bucale este obligatorie pentru copiii de vârstă preșcolară și școlară, femeile în timpul sarcinii, lucrătorii angajați în locuri de muncă cu riscuri profesionale și alți pacienți. Mergi la cabinetul stomatologic sector 1 de cel puțin 2 ori pe an pentru depistarea precoce a bolilor dentare.

În timpul sarcinii, cariile se dezvoltă cu viteza fulgerului, astfel încât medicii clinicii stomatologice acordă o atenție specială prevenirii bolilor dentare la femeile gravide. Cel mai bine este să mergi  la medical dentist în mod obișnuit între săptămânile 16 și 28 de sarcină. În această perioadă, procedura este inofensivă și nedureroasă pentru viitoarea mamă. Profilaxia în timpul sarcinii este importantă nu numai pentru dinți și întregul corp al unei femei, ci și necesară pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușului în uterul mamei.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top