Stiri

Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară în judeţele Botoșani, Bistrița–Năsăud și Iași

Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară în judeţele Botoșani, Bistrița–Năsăud și Iași
Iașul va sta din nou sub semnul diversității culturale, în perioada 19-20.08.2016, când va fi gazda seriei de manifestări culturale “Celebrarea Diversității’’.

Evenimentul face parte din proiectul “Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară în judeţele Botoșani, Bistrița–Năsăud și Iași’’, implementat în parteneriat de Municipiul Botoșani, Municipiul Bistrița și Asociația “Iubire și Încredere’’ Iași, în cadrul Programul PA17/RO13 -“Promovarea diversităţii în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european″ finanţat prin Granturile SEE 2009 – 2014, contractul de finanțare fiind încheiat cu Ministerul Culturii–Unitatea de Management a Proiectului.

Agenda evenimentului de la Iași cuprinde:
• 19.08.2016 – ora 18.00 – Grădina Palas – Eveniment cultural artistic cu momente aparținând minorităților reprezentative pentru aria de intervenție a proiectului
• 19.08.2016 – ora 20.00 – Grădina Palas – Proiecție filmului “Povestea etniilor din Iași, Botoșani și Bistrița Năsăud’’ privind minoritățile culturale din arealul proiectului;
• 20.08.2016 – ora 11.00- Casa de Cultură a Studenților -Conferință de prezentare a rezultatelor obținute până la acest moment și prezentarea pașilor următori în implementarea proiectului.

Proiectul “Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară în judeţele Botoșani, Bistrița–Năsăud și Iași’’ are o valoare totală de 863.268,95 lei, reprezentând în totalitate finanțare nerambursabilă din fonduri SEE și de la Guvernul României.

Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară în judeţele Botoșani, Bistrița–Năsăud și Iași

Obiectivul general este promovarea unei mai bune înțelegeri a diversității culturale și consolidarea dialogului intercultural, inclusiv prin consolidarea culturii minorităților în judeţele Botoșani, Bistriţa – Năsăud și Iași.

Până în prezent, în cadrul proiectului au fost organizate trei festivaluri multiculturale la Iași, Botoșani și Bistrița Năsăud, au fost elaborate studii sectoriale în domeniile culturii și artelor pentru cele trei areale, a fost realizat un site al proiectului și a fost realizat un film documentar despre istoria și cultura minorităților.
Seria evenimentelor din cadrul acestui proiect va continua, în perioada 2-4 septembrie, cu o nouă ediție a Festivalului Diversității Multiculturale, ce va fi organizată la Botoșani.

Pentru mai multe informații, persoana de contact din partea Municipiului Botoșani – Promotor de proiect- este:
Raluca Bălășcău – manager proiect
Tel: 0372316760, e-mail : raluca.balascau@primariabt.ro

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top