Stiri

Cum sa iti masori singur glicemia ?

Cum sa iti masori singur glicemia ?Analizand putin recomandarile persoanelor cu diabet, poti sa-ti dai seama ca un aparat de masurat glicemia este extrem de util in casa fiecarei persoane.
Astfel ca, acest aparat ofera o serie de avantaje si beneficii tuturor persoanelor care il folosesc, el fiind cea mai buna solutie pentru a stii ce valorare a glicemiei ai.

De aceea, recomandarea tuturor medicilor si specialistilor este ca fiecare persoana care are diabet sa isi achizitioneze acest aparat. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste aparate, numite glucometre sunt foarte usor de folosit de catre orice persoana chiar daca are o varsta inaintata.

Cum sa-ti masori glicemia corect?

Pentru a reusi acest lucru, trebuie sa respecti cativa pasi foarte importanti, si de care sanatatea ta depinde in mod direct. Asa ca, iti recomand sa parcurgi acest material pentru a stii si tu cum se masoara glicemia corect mai ales daca ai diabet.

Pentru inceput, indiferent de brandul aparatului (poti gasi cele mai populare branduri pe Besty.ro), trebuie sa apesi pe butonul ‘m’, dupa care ecranul sau va afisa mesajul referitor la codul lamelor.

Chiar daca nu stii, absolut orice set de lame are un cod exact, pe care aparatul il va recunoaste foarte usor. Ca sa intelegi mai bine, cu ajutorul celor doua butoane ale aparatului trebuie sa formezi codul exact care este notat pe lamelele pe care le folosesti, abia apoi aparatul va fi functional.

La nivelul pasului trei, trebuie sa introduci lamela, de obicei sub butoanele aparatului.

Acum, folosind lanseta cu care te vei intepa, pregateste-o si fixeaza adancimea de intepare, aceasta fiind diferita de la o persoana la alta. In plus, aici trebuie precizat faptul ca adancimea pe care o vei stabili este in functie de grosimea pielii, valorile fiind variate intre 1 mm si 5 mm.

Urmand ca la urmatorul pas sa se verifice daca picatura de sange a fost recoltata pentru verificarea glicemiei.

Si la ultimul pas, mai trebuie doar sa asezi picatura de sange pe care tocmai ai recoltat-o pe benzile negre, aparatul aratandu-ti rezultatul in doar cateva secunde.

Nu mai trebuie decat sa astepti rezultatul glicemiei care va fi afisat pe ecran intr-o dimensiune foarte mare pentru a fii cat mai vizibil pentru orice persoana.

Ce alte informatii mai trebuie sa cunosc despre aparatele numite glucometre ?

Un prim aspect face referire la faptul ca orice glucometru este diferit in functie de calitatea cu care acesta a fost produs. Astfel ca, un aparat de masurat glicemia ieftin poate sa aiba o rezistenta mai redusa mai ales in cazul cazaturilor sau loviturilor, in timp ce un glucometru putin mai scump va rezista mult mai bine la un impact cu pamantul.

De asemenea, chiar si brandul conteaza foarte mult in acest caz. La fel ca si in orice alta situatie, un producator care are produse mai scumpe si care este clasat ca fiind cel mai bun, mereu va oferi aparate de masurat glicemia de o calitate mai mare. Astfel, ai grija si la acest aspect cand doresti sa achizitionezi un glucometru.

Dupa cum iti poti da seama si tu, glicemia se poate masura doar cu ajutorul acestor aparate, ele fiind singura posibilitate pentru masurarea glicemiei, si cu ajutorul careia va puteti feri de diversele probleme nedorite de sanatate.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top