GSM

Ce este un eSIM si cand va fi disponibil in Romania?

Odata cu lansarea noii generatii de iPhone, cei de la Apple au adus in discutie si posibilitatea de a folosi eSIM-urile pentru a putea avea doua numere de telefon in iPhone.

Conform gadget.ro, eSIM-ul nu este o inovatie de moment. eSIM-ul inseamna embedded SIM card, adica nu mai ai un SIM in formatul fizic ca pana acum. Pentru a folosi aceasta tehnologie, operatorul de telefonie mobila trebuie sa dispuna de suport dedicat ca aceasta optiune sa fie activa in retea.

eSIM-ul este un chip simuleaza o cartela clasica, astfel pentru portari nici nu va mai fi nevoie de schimbarea cartelei.

Disponibilitatea acestui sistem ii face pe operatorii romani sa se alinieze cu cererea de afara, motiv pentru care abia anul viitor catre vara vom avea aceasta optiune disponibila in Romania.

In momentul actual, operatorii de telefonie mobila din Romania nu au oferit nici o informatie privind la posibilitatea de a avea eSIM. Probabil in viitorul apropiat vor lansa si ei aceasta poisibilitate.

Facebook Comments Box

5 Comments

5 Comments

  1. Pingback: Ce a lansat Apple astazi, 12 septembrie 2018 | Iasi 4u

  2. Pingback: Vodafone Romania este prima retea mobila din tara care ofera acoperire nationala pentru servicii NarrowBand-IoT | Iasi 4u

  3. Pingback: Apple a intrat OFICIAL in Romania – Bogdan Alupoaie Blog

  4. Pingback: De unde puteti face precomanda la noul iPhone Xs in Romania | Iasi 4u

  5. Pingback: Premiera in Romania: Orange lanseaza Apple Watch Series 5 eSIM Cellular 4G – Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top