Stiri

Extravaganță sau dulcele stil clasic? – Garderoba ta este oglinda ta!

De cele mai multe ori, oamenii aleg să se îmbrace după tendințele din modă fără a trece totul prin proprile filtre. Personalitatea trebuie să se reflecte prin intermediul propriului cod vestimentar și nici nu se poate altfel. Acestea sunt în deplină interdependență. Dacă nu reușești să te simți confortabil în propriile combinații vestimentare înseamnă că nu ți-ai găsit încă stilul, ceea ce înseamnă ca nu ai învățat încă cum să îți exprimi personalitatea.

         Există însă și prejudecăți atunci când te îmbraci după propriul gust și după propriile convingeri, dar trebuie oare să te înclini în fața acestor judecăți de valoare pripite? Extravaganța, preferința pentru stilul clasic sau eleganță pot fi mai mult sau mai puțin apreciate de cei din jur, dar ce exprimă aceste înclinații cu adevărat?

Iată ce spun înclinațiile tale vestimentare despre tine:

Extravaganța exclude decența?

         Există cercetări care spun că extravaganța este predominantă în stilul vestimentar sau în stilul de viață al unui individ atunci când există o carență de organizare în viața de zi cu zi. Asta presupune și lipsa de somn sau porniril anahice și rebele. Până la urmă, dacă porți o pereche de pantofi pentru femei de la Atmospherefashion.ro alături de o fustă tip creion și un body sumar sau o ținută gotică te poate face să pari extravagantă. Și asta nu este ceva rău. Din contră, înseamnă că ai reușit să îți exprimi personalitatea prin articolele vestimentare.

Stilul clasic este calea de mijloc?

         Nu trebuie să îți fie teamă să te arăți așa cum ești și să fii transparent. Stilul clasic poate fi totuși o cale de mijloc, poate un teren neutru în care să te simți confortabil cu tine însuți și în hainele proprii. Nu trebuie să vii mereu cu artificii personalizate în cadrul ținutelor, căci multe ocazii sau evenimente au coduri vestimentare specifice. O ținută clasică sau care deține accente de eleganță te va face mereu să te simți confortabil în aproape orice situație. Este totuși de luat în considerare cum îți poți personaliza ținutele din viața de zi cu zi și din cadrul diverselor evenimente și ocazii astfel încât să nu te plafonezi într-un tipar prestabilit. 

Te îmbraci după propriile credințe?

         A te îmbrăca după propriile credințe este necesar mereu, indiferent de stilul pe care îl abordezi. Exemplu hainelor din materiale ecologice este cel mai grăitor. În cazul veganilor, credințele și convingerile lor se observă și la nivelul vestimentației, căci ei nu vor purta niciodată articole confecționate din piele sau blană. Este important să rămâi fidel părerilor tale și să nu cumperi ceea ce îți contrazice stilul de viață, ci să cauți alternative pentru a rămâne sincer față de tine. 

         În concluzie, garderoba ta este oglinda propriei personalități și poate exprima prin textile, culoare și formă, felul tău de a fi. Dacă nu ți-ai găsit stilul până acum, caută confortul, acesta fiind cel mai bun indiciu. Până la urmă, ce contează cel mai mult este ca tu să te simți bine.

Sursa foto: pexels.com 

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top