Stiri

Ghid de cumparare: blana decorativa

Vrei sa adaugi un aer nou casei tale, unul cald si primitor, care sa fie in antiteza cu vremea de afara? Afla ca unul din cele mai usoare metode de a face asta este sa apelezi la caldura si finetea unei blani decorative. De cate feluri sunt aceste obiecte inedite, dar si cum le poti intretine, afla in cele ce urmeaza.

Tipuri de decoratiuni din blana naturala

Inainte de a porni la cumparaturi, trebuie sa stii cateva lucruri despre blana decorativa, cum ar fi de cate tipuri exista, dar si de unde o poti achizitiona.

  • Blana de miel se distinge prin firul ei cret si este una dintre cele mai autentice blanuri pe care le intalnesti in casele din Romania. In plus, unul din atuurile ei este faptul ca fiecare bucata de piele este unica. Din punct de vedere al coloritului, acestea se gasesc de achizitionat atat in nuantele clasice uni, precum alb, crem, maro inchis sau negru, dar si bicolore. Mai mult, raportul calitate-pret este unul excelent, blana de miel fiind printre cele mai accesibile.
  • Blana de vaca iese in evidenta prin coloritul ei pestrit si prin firul scurt si des. O astfel de piesa de decor este mai mare si subtire, potrivindu-se perfect intr-un incapere mai mare si mobilata cu lemn masiv.
  • Blana de caprioara este de asemenea o piesa deosebita, in principal datorita nuantelor sale naturale, dar si datorita texturii fine.
  • Blana de ren este considerata ca facand parte din categoria obiectelor decorative de lux datorita culorii sale deosebite, dar si datorita firului lung.
  • Blana decorativa este un accesoriu atat de frumos, incat trebuie sa iasa in evidenta. De aceea este bine sa alegi culoarea acesteia in functie de locul in care o vei amplasa dar si in functie de nuantele din camera respectiva. Spre exemplu, daca in camera respectiva predomina nuante de maro inchis, blana decorativa merge aleasa pe o culoare mai deschisa. Un alt avantaj al blanurilor decorative este ca pot fi asezate atat pe jos cat si pe piese de mobilier precum divane sau fotolii.

In ceea ce priveste locurile de unde poti cumpara blana decorativa, indiferent ca alegi sa iei din online sau dintr-un magazin fizic, importanta este calitatea produsului. De aceea, cel mai bine este sa faci cumparaturile de la magazine consacrate. Spre exemplu, poti gasi decoratiuni din blana pentru casa de la Vesa, care sunt create chiar in Romania, din materiale de cea mai inalta calitate.

Intretinerea blanii decorative

Nu trebuie sa iti faci griji in privinta intretinerii unor decoratiuni din blana naturala, aceasta facandu-se mai simplu decat pare.

  • Este suficient sa scuturi si sa perii covorul regulat pentru ca acesta sa aiba mereu un aspect curat si ingrijit.
  • In cazul in care s-a patat, daca este curatat imediat cu o carpa moale si care absoarbe umezeala sunt mari sanse sa se curete usor. In caz contrar, cel mai bine este sa il duci la o curatatorie profesionala. Detergentii obisnuiti pot afecta calitatea si aspectului firului de blana naturala.
  • Mirosurile neplacute se elimina cel mai usor cu praf de copt. Parfumurile pot afecta textura si culoarea blanii.

Frumoasa si deosebita, blana naturala decorativa este un accesoriu ce emana caldura, naturalete si finete si care, cu siguranta, va oferi casei tale acel aspect relaxant pe care ti-l doresti.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top