Business

Implanturi dentare – intrebari frecvente

dinti ficsi

Progresele in medicina in domeniul implantologiei dentare au permis ca aceasta practica sa devina mai democratica si sa beneficieze multi pacienti. Multi factori pot duce la deteriorarea sanatatii bucale, inclusiv varsta, tutunul, anumite tratamente medicale, deficiente sau boli, sau chiar un accident.

Pentru a gasi o dentitie buna, a avea implanturi dentare cu dinti ficsi este o solutie la alegere, estetica si durabila. Daca te gandesti sa beneficiezi de aceasta interventie, este posibil sa iti vina in minte mai multe intrebari. In acest articol, vom raspunde la intrebarile pe care le ai despre implanturile dentare.

Care sunt riscurile instalarii implantului dentar?

In functie de zona implantului, medicul va avea grija sa nu afecteze sinusul maxilar sau nervul dentar inferior prin foraj prea adanc.

De fapt, un scanner dentar sau fascicul conic se face sistematic inaintea fiecarei inserari de implant si face posibila precizarea pozitiei exacte a nervului dentar sau a planseului sinusal inferior in raport cu zona osoasa. Prin urmare, nu exista riscul de a te rani.

Fii siguri ca plasarea implanturilor dentare nu implica mai multe riscuri decat orice alta interventie chirurgicala dentara.

Este o operatie simpla sub anestezie locala care se desfasoara in general in cabinetul stomatologic si se desfasoara fara piedici si fara durere.

De asemenea, exista contraindicatii la unii pacienti care fac imposibila efectuarea unei interventii chirurgicale:

  • Anumite afectiuni cardiace sau o problema de imunodeficienta
  • Un deficit osos la locul implantului care nu poate fi umplut de o grefa osoasa
  • Umplerea osoasa devine imposibila din cauza unei patologii sinusale care nu poate fi tratata corespunzator
  • Nevoia de reconstructie osoasa majora refuzata de pacient.
  • Uneori, poate fi un obstacol financiar daca pretul operatiei este prea mare, sau pur si simplu o lipsa de vointa din partea pacientului. Mai mult, daca plasarea implanturilor este solutia preferata pentru a compensa o pierdere a dintilor, nu este singura. In unele cazuri, medicul stomatolog sau pacientul opteaza, de exemplu, pentru instalarea de proteze.

Cat dureaza un implant?

Cand este plasat in os, un implant poate dura toata viata. Unele implanturi plasate cu zeci de ani in urma sunt inca intacte.

Cu toate acestea, proteza sau coroana insurubate pe implant, la fel ca atunci cand este plasata pe un dinte real, este mai predispusa la deteriorare in timp si poate necesita inlocuirea la intervale regulate.

Durata de viata a unei coroane pe implant este estimata a fi intre 15 si 20 de ani, cea a unei proteze intre 5 si 10 ani.

De asemenea, odata ce implantul este plasat, in general dureaza 2 pana la 3 luni pentru a proiecta proteza care va fi fixata pe acesta. Aceasta perioada poate fi prelungita in cazul unei grefe osoase.

In unele cazuri, medicul va plasa o proteza temporara pentru a umple cavitatea in timp ce asteapta proteza finala.

Speram ca raspunsurile oferite in acest articol ti-au permis sa iti risipesti indoielile cu privire la implanturile dentare pentru a putea merge mai departe cu incredere. Pentru mai multe informatii sau pentru a planifica o implantare, nu ezita sa contactezi un chirurg stomatologic.

Citeste mai multe pe http://dentalprivilege.ro/fast-and-fixed-zambet-nou-in-24-de-ore/.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top