Curierul de Iasi

Încondeierea ouălelor de Paşte predată gratuit

Pe 2 aprilie, la Biserica Toma Cozma puteţi să învăţaţi tradiţia încondeierii oului de Paşte.

În dorinţa de a pune în valoare nepreţuitul tezaur al tradiţiilor noastre româneşti, Parohia Toma Cozma din Iaşi lansează invitaţie copiilor, tinerilor, dar şi tuturor celor interesaţi să se înscrie la Cursul gratuit de încondeiat ouă, pe care l-a iniţiat printr-o frumoasă colaborare cu Asociaţia Communio şi Societatea Ortodoxă a Femeilor  Române (SOFR).

Prima şedinţă a avut loc sâmbătă, 26 martie, la Biserica Toma Cozma şi a debutat cu o scurtă prezentare din partea doamnelor de la SOFR a semnificaţiilor oului încondeiat în tradiţia ortodoxă românească. Încă de la prima ediţie, Cursul de încondeiat ouă s-a bucurat de participarea unui număr foarte mare de copii şi tineri, care, sub îndrumarea doamnei Dr. Eugenia Burdea şi a doamnei preotese Ana Zăbavă, preşedintele, respectiv, vicepreşedintele Asociaţiei Communio, au făcut cunoştinţă cu faimoasele chişiţe (instrumentele pentru încondeiat ouă) şi s-au familiarizat cu tehnica de lucru, mulţi dintre ei având satisfacţia realizării unor mici opere de artă.

Următoarea şedinţă a Cursului Gratuit de încondeiat ouă de la Biserica Toma Cozma va avea loc sâmbătă, 2 aprilie, ora 13.00.

Tot în perioada următoare, la Biserica Toma Cozma se desfăşoară în fiecare weekend cursul gratuit pentru învăţarea colindelor de florii şi a cântărilor prohodului susţinut cu ajutorul domnişoarei Daniela Mihaela Cojocaru, Câştigătoarea Marelui Trofeu la Festivalul Mamaia 2010, laureată şi la alte festivaluri naţionale şi internaţionale.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top