Business

Intretinere terenuri sportive pentru meciuri in siguranta

serviciile de intretinere terenuri sportive

Firma de intretinere terenuri sportive SportsFields este specializata in servicii de intretinere gazon natural, gazon artificial (umplut/neumplut), sisteme de suprafata sintetica, constructii de terenuri sportive etc. Inlocuirea suprafetelor sportive, reparatiile si intretinerea de baza fac parte din activitatea de zi cu zi a firmei. Acestea sunt realizate cu tehnologie speciala intr-o maniera blanda si prietenoasa cu mediul. Serviciile de intretinere terenuri sportive se executa rapid si rentabil. Serviciile de restaurare si intretinere sunt de inalta calitate pe campurile de gazon natural. Suprafetele cu gazon natural necesita intretinere profesionala, continua pentru a-si mentine calitatile sportive si de protectie optime. Pe langa cosirea, fertilizarea si udarea, aceasta include si detasarea, periajul, aerisirea, afanarea, slefuirea si reinsamantarea. Pentru portiunile de teren sportiv cu gazon natural uzate si deteriorate, se ofera reparatii profesionale. Retoppingul permite reinnoirea tehnica si optica a suprafetelor vechi si astfel restabilirea conditiilor optime pentru antrenament si competitii. Aceasta este o optiune atat pentru suprafete permeabile la apa, cat si pentru suprafete impermeabile. Retopping este o solutie extrem de economica si durabila pentru renovarea suprafetelor sintetice.

Gazon natural sau gazon artificial?

Iarba naturala este, desigur, clasica si trezeste emotii ca suprafata sportiva biologica. Terenul sportive cu iarba naturala convinge cu un risc mai mic de accidentare. O suprafata densa de gazon este suprafata optima pentru sport datorita caracteristicilor sale de joc, cum ar fi reducerea fortei, rezistenta la forfecare si proprietatile de alunecare. Cu toate acestea, aceste conditii bune sunt grav afectate de vremea rea. Gazonul natural trebuie protejat si ingrijit intens pe ploaie, inghet si zapada, ceea ce duce la o limita de utilizare de aproximativ 800 de ore pe an.

Gazonul artificial, pe de alta parte, este aproape independent de vreme si, prin urmare, poate fi jucat bine si iarna. Imbracamintea sport a jucatorilor ramane curata chiar si pe vreme ploioasa. Un alt plus al gazonului artificial este uniformitatea suprafetei, care este foarte benefica pentru jocul strategic, precum si posibilitatile de utilizare multifunctionala. Caracteristicile cele mai convingatoare sunt intensitatea mare de utilizare de aproximativ 2000 de ore pe an, care ofera inca o capacitate de antrenament suficienta pentru multe cluburi sportive cu un singur teren de sport si efortul redus de intretinere.

Evaluarea ciclului de viata

Cu o buna ingrijire, iarba naturala este suprafata sportiva cea mai durabila si care economiseste resursele datorita duratei de viata lungi. In plus, are o influenta pozitiva asupra mediului prin functia sa de producator de oxigen si filtru de aer, precum si prin efectul sau de reglare a climei si de protectie a solului. Consumul mai mare de apa si utilizarea ingrasamintelor au un efect negativ. Din punct de vedere ecologic, serviciile de intretinere terenuri sportive sunt de preferat pe tot parcursul anului. Terenul sportiv cu gazon artificial este de preferat atata timp cat perioada de utilizare nu depaseste 800 de ore. Dupa aceste ore, terenul sportive trebuie refacut.

Erorile in proiectare, in alegerea materialelor si a tipurilor de echipamente, materiile prime de calitate scazuta si nivelul scazut de calificare a antreprenorului sunt doar o mica parte din ceea ce va duce la lucrari de restaurare si reparare inainte de durata de viata a terenului sportiv.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top