Business

Ce servicii presteaza o firma specializata in intretinere terenuri sportive?

Sports Fields de servicii de intretinere a terenurior sportive

O companie specializata in intretinere terenuri sportive poate oferi o gama extinsa de servicii. In functie de necesitatile specifice ale clientilor, ele pot asigura si servicii suplimentare.

Construirea corecta a terenurilor de sport

Cand ne gandim la terenuri sportive, cel mai adesea gandul ne duce la gazon. Si toti stim ca solul, prin structura si compozitia sa, este baza pentru un gazon de calitate. Stiati ca fara un sol nisipos nu poate exista un teren de sport gata de a fi utilizat pe parcursul unui an intreg? In anotimpul rece se pierde densitatea gazonului – apa stagneaza dupa o ploaie puternica sau dupa dezghet. La acest fapt se adauga deteriorarea inregistrata in urma folosirii in timpul jocului sau al antrenamentelor. Toate aceste neajunsuri pot fi eliminate de catre o firma specializata in asigurarea de servicii de intretinere a terenurilor de sport.

In perioadele cu precipitatii in exces, pe terenurile de sport se poate acumula si stagna apa care trebuie drenata rapid. Cand timpul este rece, iarba se gaseste in stare de crestere lenta si  nevoia de apa, din cauza frigului, este de asemenea scazuta. Pe de alta parte, daca precipitatiile sunt relativ mari, se va crea  un surplus care nu va putea fi absorbit in totalitate de catre sol. Prin urmare, un strat de nisip sub gazon, care sa aiba rol de drenare, devine esential pentru a putea permite  folosirea terenului de sport cat mai multe ore posibil. Prezenta unui strat de nisip sub gazon este singura modalitate prin care se poate garanta o suprafata de joc care sa fie stabila si de pe care apa se va scurge, fara a afecta aderenta la sol a sportivilor. Fara stratul de nisip, orice teren de sport se transforma intr-o suprafata plina de balti si noroi, facand impracticabil orice sport.
Acesta este principalul motiv pentru care asigurarea unui strat de nisip este intotdeauna primul lucru care se face atunci cand se incepe construirea unui teren de sport cu iarba naturala. Desi cea mai buna decizie, exista o serie de limitari si procedee adiacente la care se apeleaza pentru eliminarea potentialelor neajunsuri.

Cantitatea de apa pe care o poate retine un sol este strans legata de dimensiunea particulelor care il alcatuiesc si de spatiul intre porii acestoara. Nisipul, pentru ca are porii mari si cu dimensiuni crescute ale granulelor, retine o cantitate extrem de mica de apa. Acest lucru il face ideal in lunile umede de iarna, pentru ca apa in surplus se scurge sau este absorbita de straturile mai adanci ale solului. O firma specializata in lucrari de intretinere de terenuri sportive va avea oameni pregatiti, care stiu exact care este grosimea optima a stratului de nisip asezat sub gazon.

Servicii intretinere terenuri sportive

  • Tunsul gazonului. Pentru a avea un gazon sanatos si des, tunderea lui este o operatiune obligatorie. Angajatii unei firme de intretinere de terenuri de sport tund gazonul in mod regulat, ori de cate ori este nevoie, utilizand echipamente profesionale pentru ca iarba sa fie taiata uniform si terenul sa aiba un aspect neted.
  • Aerarea gazonului. Aerarea gazonului este echivalenentul aerisirii lui. In sol trebuie sa patrunda indeajuns oxigen, care este necesar cresterii ierbii. In acest scop, o firma specializata foloseste masini destinate efectuarii de gauri de dimensiuni reduse in sol, asigurand o circulatie optima atat a aerului, cat si a apei.
  • Fertilizarea gazonului . Un gazon des, sanatos si verde are nevoie de solutii de fertilizare potrivite. Firma specializata poate executa fertilizari periodice ale solului cu substante potrivite pentru fiecare tip de gazon si de sol in parte.
  • Reparatii si intretinere generala . O companie ca si Sports Fields de servicii de intretinere a terenurior sportive poate oferi si servicii de reparare pentru orice deteriorare a elementelor constitutive sau pentru diverse alte probleme care pot aparea. Ele include nu doar repararea gaurilor din gazon aparute in urma meciurilor ci si umplerea posibilelor crapaturi din sol, repararea gardurilor, a portilor si fixarea optima pentru toate elementele de siguranta.
  • Instalarea si intretinerea sistemelor de irigatii . Fara un sistem de irigatie performant este imposibila mentinerea unui gazon perfect, verde si frumos. Acest tip de companii poate monta si intretine sistemele de irigatii obligatorii pentru existenta gazonului, asigurand udarea cu o cantitate de apa optima.
  • Adunarea si indepartarea deseurilor. Firma de intretinere terenuri de sport mai poate oferi si servicii de curatare a acestora, indepartand frunzele, ramurile si orice deseuri de pe terenurile de sport.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top