Stiri

Istoria pantofilor stiletto: descopera cele mai interesante lucruri despre cea mai frumoasa incaltaminte feminina!

Doamnele si domnisoarele care adora sa poarte pantofi stiletto pot descoperi in randurile de mai jos cateva lucruri extrem de interesante despre acest tip de incaltaminte. Este important ca reprezentantele sexului frumos sa aiba si cateva notiuni de baza despre pantofii pe care ii aleg, astfel incat sa aiba o viziune de ansamblu despre acestia, sa stie cum au aparut, cum se realizeaza, dar si cum ar trebui sa ii poarte in mod corect, pentru a se bucura de o imagine impecabila!

Istoria pantofilor stiletto – cand au aparut prima data?

Din punct de vedere temporal, pantofii stiletto au aparut in fotografii pentru prima data in anul 1940, atunci cand celebra solicsta Mistinguett a aparut in public cu o astfel de incaltaminte. Cel care a inventat pantofii stiletto a fost Roger Vivier, un nume extrem de important in industrie. Pe atunci, Vivier a creat pantofii pentru a se potrivi cu tinutele lui Christian Dior. Mai mult, important de mentionat este faptul ca designerul de pantofi a gandit incaltamintea din aliaje metalice pentru componentele tocurilor, astfel incat picioarele sa aiba parte de stabilitate.

Cum au evoluat pantofii?

Datorita evolutiei tehnologice si a diversificarii materialelor disponibile pe piata, creatorii de pantofi stiletto au reusit de-a lungul timpului sa gaseasca modalitati din ce in ce mai simple de a confectiona incaltamintea cu toc. De exemplu, razboiul pentru dezvoltarea industriei aeronautice a jucat un rol esential in acest sens, pentru ca designerii au aflat asa ca pot fi folosi otelul, un material care suporta greutati mari, fara sa se curbeze. Ulterior, pantofii siletto au inceput sa aiba o presiune condusa dinspre calcai inspre varful piciorului.

Care sunt avantajele pantofilor stiletto?

Doamnele si domnisoarele care aleg astazi sa poarte pantofi cu toc tip cui se bucura intotdeauna de o imagine impecabila, putandu-si contura tinute extrem de interesante si feminine. Este vorba despre o incaltaminte care se pliaza perfect pe stilul elegant, office. De exemplu, reprezentantele sexului frumos pot purta pantofi tip stiletto cu rochii, dar si cu costume formate din pantaloni, sacouri si maieuri, in functie de locul in care urmeaza sa mearga si in functie de momentul zilei. Mai mult, chiar daca sistemul incaltamintei este similar la toate modelele din punct de vedere tehnic, doamnele si domnisoarele au la dispozitie o gama extrem de larga de pantofi, din care pot alege atat din punct de vedere cromatic, cat si din punct de vedere al materialelor folosite pentru partea exterioara.

Excelenti cu precadere pentru zilele insorite, pantofii stiletto reprezinta intotdeauna o alegere inspirata pentru reprezentantele sexului frumos, care isi doresc sa se simta bine si atragatoare. Incaltamintea poate fi purtata cu numeroase tipuri de tinute, in functie de materialele si culorile pe care le prefera doamnele si domnisoarele si, in acelasi timp se face remarcata prin calitate si printr-un design complet aparte! In dulapul oricarei femei ar trebui sa existe cel putin cateva perechi de pantofi tip stiletto!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top