Stiri

La ce să te uiți când vrei să aplici un credit de nevoi personale?

În cele mai multe cazuri, cele mai multe persoane regretă împrumutul accesat din simplul motiv că nu compară creditele intre ele și nu cunosc cele 3 aspecte importante care trebuie luate în calcul când se dorește contractarea unui credit la bancă. CrediteMici.ro ne detaliază cele 3 aspecte care trebuie luate în calcul când dorești să te împrumuți la bancă.

Primul aspect care trebuie luat în calcul la contractarea unui credit.

În primul rând, m-as uita la seriozitatea bănci mai degrabă decât la dobânda practicată. Cele mai multe persoane sar de acest pas, care după părerea noastră este cel mai important pas pe care trebuie sa-l faci.

Nu cred ca îți dorești să accesezi un împrumut cu dobânda cea mai mică și să comunici greoi cu banca. Banca trebuie sa-ți fie cel mai bun aliat până când restitui creditul. Banca trebuie să te înțeleagă în momentele în care întâmpini o dificultate, deoarece nici o dată nu se știe când intervin greutățile pe capul tău și trebuie să ai un aliat puternic, care să te poată înțelege și găsește soluții în a rezolva problemele…

Al doilea aspect: perioada de gratie.

Ce înseamnă perioada de gratie în termeni simplii la un credit? Este perioada în care dacă întâmpini probleme financiare grave, ramai fără loc de muncă, ai probleme de sănătate, banca îți poate amână ratele pe o perioada de 3-6 sau chiar 12 luni la unele Bănci.

În acestă perioadă nu vei achita nici o rată. Acesta este de fapt un ajutor care ți-l dă banca pentru a nu deveni rău-platnic în cazul în care intervine necazurile în viata ta. Trebuie să reții că acest aspect este unul foarte important și trebuie să aplici la băncile care îți oferă minim 6 luni perioadă de grație.

De ce spun 6 luni? Pai, în 6 luni poți sa-ți rezolvi aproape ori ce problemă apărută, iar în acest fel, intri pe făgașul normal, fără datorii și recuperatori care îți bat la ușă pentru a restitui împrumutul accesat.

Al treilea aspect: dobânda practicată.

Dobânda nu trebuie neglijată! De obicei, cele mai multe persoane se uita la dobânda anuală, în loc sa se uite la DAE ( costul total al creditului ). Trebuie să precizez că în DAE regăsești toate costurile pe care trebuie să le suporți, de aceea spun și mă repet, când cauți să accesezi un credit, verifică în primul rând cât este DAE, iar în acest fel vei afla cu aproximație cât te costă împrumutul.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top