Stiri

Lipirea lemnului: invata sa intretii mai bine lemnul de acasa

Daca te-ai apucat deja de constructia propriei case, inseamna ca ai o idee destul de clara in legatura cu materialele de constructie, lipirea lemnului   cu   materiale de calitate  ce vor fi folosite pentru designul interior, stilul pe care vrei sa il adopti si multe altele. Mai nou, din ce in ce mai multi oameni opteaza pentru un look rustic, chiar daca casa lor va fi localizata in mijlocul orasului. Aceasta intoarcere la elemente si materiale naturale reflecta nevoia noastra de a ne detasa din ce in ce mai mult de poluarea din oras, de agitatie samd.

Vestea buna insa este ca vei gasi o gramada de produse pe piata, produse calitative din lemn masiv, atat pentru exteriorul casei cat si pentru finisajele din interior, cum ar fi parchetul sau mobilierul. Astfel, am dedicat un articol legat de cele mai bune decizii cand vine vorba de lemn.

De ce este important lacul pentru lemn?

Daca e sa vorbim strict de mobilier, poti opta pentru diferite tipuri de lacuri, cu diferite lookuri, in functie de preferintele tale, fara sa fie nevoie neaparat da un strat protectiv foarte gros. Acelasi lucru se aplica si in cazul in care vrei doar sa revopsesti o piesa de mobilier, vrei sa o aduci la starea initiala. Insa ce lac poti alege si care e varianta potrivita de care se va bucura si lemnul tau?

Trebuie sa facem astfel diferentierea, din start, intre lacurile de lemn ce sunt pentru interior si pentru exterior. Nu este indiferent daca lipirea lemnului s-a facut special pentru spatii rezistente la umezeala sau nu. Unele elemente utilizate pentru lipirea lemnului sunt folosite in asa fel incat durabilitatea si rezistenta la umezeala sa fie mai mari, facandu-le potrivite sau pentru spatii exterioare sau pentru camerele expuse la umezeala, bucataria sau baia.

Pentru mobilier

dupa cum am mentionat mai sus, mobilierul nu este unul dintre acele elemente care sa necesite o protectie extrem de mare, fiind de obicei in interiorul casei tale. Astfel, poti folosi lacuri hidrodiluabile, care sunt potrivite atat din cauza perioadei scurte de uscare cat si din lipsa mirosului neplacut. Procesul de aplicare este, de asemenea, usor, astfel ca nu va trebui sa apelezi la ajutor profesionist ci vei putea face tu retusarea pe cont propriu. Pregateste-te insa financiar, deoarece aceste lacuri tind sa fie putin mai scumpe decat cele obisnuite, venind insa cu un set de avantaje.

Piese supuse la umezeala

in cazul in care ai o terasa sau mobilier din lemn masiv in spatii expuse la umezeala, un blat in bucatarie, de exemplu, materialul utilizat pentru lipirea lemnului va capata o importanta mai mare. Din acest motiv aici nu se mai recomanda lacurile hidrodiluabile insa nici cele nitrocelulozice. Din acest motiv ar fi mai bine sa optezi pentru lacuri poliuteranice, care reprezinta un fel de combinatie din cauza componentelor ce ii confera o rezistenta mare la umezeala si la zgarieturi. Amestecul insa il vei face tu pe cont propriu, intre cele doua componente si va trebui sa fii atent sa adaugi exact cantitatea mentionata pe indicatii.

Gaseste cu usurinta cele mai bune produse pentru lipirea lemnului

Acestea sunt doar cateva detalii legate de liprea lemnului, de lacurile recomandate pentru casa ta, pentru gradina ta si altele. Nu uita insa sa pui calitatea mereu pe primul plan deoarece oricat de masiv ar fi lemnul, este supus daunatorilor de toate tipurile. Din acest motiv, poti apela cu incredere la produsele celor de aici , unde poti gasi nu doar lacurile cele mai bune insa si alte elemente necesare lemnului din casa ta!

Intra pe Klebrom.ro si fa cunostinta cu cele mai eficiente produse pentru ingrijirea lemnului!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top