Diverse

4 lucruri pe care nu le stiai despre tamplaria din lemn stratificat

Casa moderna

Atunci cand in sfarsit construim casa visurilor noastre sau atunci cand renovam un apartament trebuie sa fim atenti la detalii si sa nu neglijam nicio parte a locuintei noastre. De la fundatie la acoperis, de la sapa pana la detaliile decorative, trebuie sa avem un plan bine stabilit si un buget care sa acopere nevoile si dorintele noastre. Azi ne oprim asupra unui element extrem de important, si anume tamplaria din lemn stratificat. Posibil sa stii deja ca tamplaria poate fi din PVC sau lemn stratificat, insa atunci cand trebuie sa alegi una dintre ele, nu stii cum sa le compari din diferite puncta de vedere. Recomandat este sa folosim tamplarie din lemn stratificat, insa iata 4 lucruri pe care poate nu le stiai deja despre aceasta modalitate de tamplarie.

  1. Tamplarie lemn stratificat, durabila in timp

Atunci cand alegi tamparia pentru locuinta ta, este bine sa alegi materiale durabile ca sa nu ai probleme mai tarziu. Ideal este sa analizezi optiunile si sa optezi pentru tamplaria din lemn stratificat, deoarece este extrem de rezistenta si durabila in timp. Astfel, nu trebuie sa iti faci griji ca se va strica sau deteriora in timp. Odata montata, tamplaria din lemn stratificat promite sa ofere protectie casei tale pe o perioada nedeterminata.

  1. Tamplarie lemn stratificat, protectie termica si sonora de pana 80%

Un aspect important pe care trebuie sa il avem in vedere atunci cand construim o casa sau  renovam un apartament este protectia pe care tamplaria o ofera spatiilor interioare. Este important sa reducem consumul de gaz si curent cat mai mult posibil. Cum putem face asta? Prin izolarea locuintei, unde un rol special il are si tamplaria din lemn stratificat, care este are componente atent montate. Astfel, tamplaria din lemn stratificat ofera protectie termica de pana 80%, deci temperatura de afara nu patrunde inauntru. In zilele foarte friguroase aceasta tamplarie va izola casa de frig, iar in zilele calduroase va pastra racoarea sau temperatura din locuinta noastra. Acestea se aplica si in cazul acusticii: tamplaria din lemn stratificat va izola incaperile de sunetele de afara, deci nu trebuie sa ne facem griji daca locuim intr-o zona mai aglomerata sau industriala.

  1. Tamplarie lemn stratificat, 100 % ecologica

Observam ca il ultimii ani s-a dezvoltat o responsabilitate sociala imensa in jurul ideii de poluare sau protejare a mediului inconjurator. Tot mai multi constructori sau persoane fizice opteaza pentru materiale ecologice sau cel putin care nu au un impact devastator asupra naturii. Din acest punct de vedere, putem sa alegem tamplaria din lemn stratificat deoarece este un produs ecologic, pentru ca lacurile care sunt folosite pentru vopsit sunt pe baza de apa.

  1. Tamplarie lemn stratificat, element de design

Dupa ce ne-am asigurat ca metodele de izolare sunt rezistente in timp si ofera protective locuintei noastre, putem alege modalitati de renovare care sa complementize designul casei. Tamplaria din lemn stratificat se potriveste perfect cu un design rustic, vintage dar poate fi integrat foarte usor si intr-un design modern

Resursa: uniluxconstruct.ro

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top