Stiri

Locuri de munca in Belgia

Locuri de munca in Belgia
Desi Romania a crescut foarte mult in economie iar piata locurilor de munca este buna destul de ampla dar si complicata in acelasi timp, multi oameni preferalocuri de munca in alte tari, unde castigurile sunt mai bune iar viata un pic mai simpla.

Timpul trece iar romanul nostru nu mai reuseste sa-si faca economii, din cauza faptului ca suntem un popor de consum, multi prefera locuri de munca in strainatate si asta pentru ca acolo, salariile sunt mai mari si astfel reusesc sa-si faca economii, iar acestea de cele mai multe ori tot in Romania se cheltuie.

Studiile spun ca in 2030, tara noastra va ajunge la doar 13,5 milioane de locuitori si asta din cauza instabilitatii politice care distrug investitiile pe termen lung sau mai bine zic duc la inexistenta investitiilor pe termen lung. Din pacate toate aceste mariri de salarii nu duc decat la marirea preturilor ceea ce ne fac in continuare o tara consumatoare, lipsa investitiilor duce la o productie industriala aproape inexistenta. Din nefericire lipseste si infrastructura rutiera, care ar putea face ca Romania sa fie o tara de transport, dar nici aici nu excelam si atunci ne gandim, daca romanii nu ar fi la munca in strainatate, de unde sa mai vina bani in tara noastra?

Dupa anii 1990, multi romani au plecat la munca in Germania si Italia si asta pentru ca de acolo se putea mulge, romanii nostri buni la toate au muls de acolo pana nu s-a mai putut, dupa urmat Spania, Franta, acum e la “moda” Anglia. In ultima perioada au aparut multe locuri de munca in Belgia si romanii nostri incep sa se duca acolo. Din pacate in urma lor raman copii fara parinti si bunici obositi in a mai creste juniori care oricum traiesc intr-o lume paralela batranilor.

Daca cautati pe internet locuri de munca, gasiti in mare parte joburi pentru segmentul de IT si asta e o denumire generica pentru ca nu vorbim efectiv despre programare si calculatoare, iar cel mai mare avantaj il au cei care stiu limbi straine precum italiana, franceza, spaniola si engleza binenteles.

Locurile de munca din strainatate sunt mai bine platite, conditiile de lucru sunt mai bune si asta compenseaza lipsa familiei si a prietenilor.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top