Stiri

O femeie de 25 de ani din Neamț, record de operații cezariene: A născut șase copii

O femeie în vastă de 25 de ani din județul Neamț a născut prin cezariană șase copii, în decurs de 10 ani, anunță medicii de la Maternitatea „Elena Doamna”.

„Pacienta s-a adresat medicilor aflându-se la a șasea sarcina, primii cinci copii fiind născuți prin operație cezariană, prima naștere fiind la vârstă de 15 ani”, arată un comunicat al instituției medicale.

Cea de-a șasea operație de cezariană s-a încheiat cu nașterea unui băiețel sănătos de 3940 grame și atât mama, cât și copilul au în prezent o evoluție bună.

  • Numărul maxim de operații de cezariană recomandat este de trei, după acest număr riscurile operatorii și post-operatorii crescând.
  • „Pentru echipa operatorie cazul a fost o provocare, fiind prima pacienta din Materniatea noastră care a suferit 6 operații de cezariană”, menționează reprezentanții spitalului.
  • Femeia are 25 de ani, iar primul copil l-a adus pe lume la vârsta de 15 ani, prin operație de cezariană.

„Atât mama cât şi copilul au o evoluţie bună. Pentru echipa operatorie cazul a fost o provocare deoarece este prima pacientă care a suferit şase operaţii de cezariană, toate fiind efectuate în Maternitatea noastră. Numărul maxim de astfel de intervenţii chirurgicale recomandat de literatura de specialitate este de trei. Dacă sunt mai multe, riscurile operatorii şi post operatorii cresc”, a declarat managerul Maternităţii ”Elena Doamna”, Gabriel Marinescu, potrivit Agerpres.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top